Συνταγή για τσέρι μπράντι- Ricetta CHERRY BRANDY |
Υλικά-Ingredienti 1 Λίτρο μπράντυ, 500γρ κεράσια ώριμα, 200γρ κεράσια σγουρά, 150γρ ζάχαρη, φλούδα ενός λεμονιού |
[1 litro di brandy, 500g di ciliege marasche, 200g di ciliege morelle, 150g di zucchero, la buccia di limone.] |
Προετοιμασία- Preparazione |
Αφού βγάλετε τα κοτσανάκια ,πλύντε και στεγνώστε με προσοχή τα κεράσια. κόψτε τα στα τρία με προσοχή να μη χαθεί ο χυμός τους -βάλτε κάποιο σκεύος συλλογής του χυμού- [Dopo averle private dei gambi, lavate e asciugate delicatamente le ciliege. Rasatele al tritatutto, badando bene di non perdere il sugo.] τα κουκούτσια πρεπει να σπάσουν και να προστεθούν στην υπόλοιπη μάζα.Τα βάζετε επομένως όλα σε ένα βάζο γυάλινο και προσθέτετε την ζάχαρη, το μπράντι και το κίτρινο μέρος της φλούδας ενός τετάρτου του λεμονιού. [I noccioli devono essere schiacciati ed aggiunti al resto. Mettete quindi tutto in un vaso di vetro ed aggiungete lo zucchero, il brandy e la parte gialla della buccia di un quarto di limone.] Κλείνετε ερμητικά το σκεύος αφήνετε να ηρεμήσει το όλο μίγμα για δύο μήνες οπότε και μπορείτε να το φιλτράρετε και να το εμφιαλώσετε. [Chiudete ermeticamente il recipiente lasciate riposare il tutto per due mesi dopo di che potrete filtrare e imbottigliare.] Η ιταλική αυτή συνταγή δεν περιέχει και την κανέλα που είναι σημαντικό στοιχείο του ηδύποτου αυτού, οπότε να θυμηθείτε να βάλετε ένα μικρό ματσάκι με φλούδα κανέλας αναλόγως του πόσο έντονη θέλετε να είναι η επίγευση του ποτού. Στην υγειά μας |