Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


H υπάρχουσα κατάσταση ήδη δεν αρκεί δείτε τώρα που καταντάει...!
Απο Αυτοδιοίκηση σε ΑΠΟΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ=ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΚΕΤΟ


Όπως διαπιστώνουμε φυλλομετρώντας την πρόταση του υπουργείου για το νέο ΟΤΑ που αφορά τη Λευκάδα και το δήμο Ελλομένου έχει ώς εξής

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ Πρόταση :
Όλος ο κορμός του νησιού μαζί σε ένα δήμο έτσι η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα έχει ώς εξής

Όνομα ΟΤΑ-Πληθυσμός-Αριθμός οικισμών-Έκταση (km2)ΑριθμόςΤοπικώνΔιαμερισμάτων
Πυκνότητα(m2 / κάτοικο)

1.ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ -ολος ο κορμός του νησιού μαζί και κάθε επιπλέον νησάκι απο ένα δήμο- 1- 20295 -63 -302,715- 35 -14,92
περιλαμβάνει:
τα πρώην τμήματα
  • ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ -11094 -15- 60,628- 7 -5,46
  • ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ -3065- 18- 124,709 -12 -40,69
  • ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ -3215- 19 -56,017- 8- 17,42
  • ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΑΣ -1254- 4 -30,867- 2 -24,61
  • ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ -1667 -7 -30,494- 6- 18,29


2 ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ -994- 5- 22,356- 2 -22,49
Σύνολο - 2 -994 -5- 22,356- 2 -22,49

3 ΚΟΙΝ. ΚΑΛΑΜΟΥ- 510 -2- 24,964 -1- 48,95
Σύνολο - 3- 510- 2 -24,964- 1- 48,95

4 ΚΟΙΝ. ΚΑΣΤΟΥ- 89- 1- 5,901 -0 -66,30
Σύνολο - 4 89 -1 5,901- 0- 66,30

Σύνολο ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ -21888- 71- 355,936 -38- 16,26

'Ολος ο κόσμος φωνάζει για αποκέντρωση εξουσιών και επιμερισμό των ευθυνών τοπικά και προσωπικά και ετούτοι βάλθηκαν να φτιάξουν ένα γραφειοκρατικό τέρας που θα τα κάνει όλα ...ίσιωμα.

Λες και δεν μας έφτανε η κατάργηση των κοινοτήτων πάμε και σε κατάργηση των δήμων ώστε να έχουμε ένα συνολικό δήμο τύπου Νομαρχίας για κάθε εδαφική ενότητα σαν να ήταν αυτό το πρόβλημα της Λευκάδος.

[Να φτιάξουμε τότε ένα δήμο και για το αρκούδι ποιός θα εκπροσωπεί τους γλάρους;] Εννοείται ότι πολύ σωστα διατηρούνται η αυτοδιοίκηση Μεγανησιού και επεκτείνεται και σε Καστού και Καλάμου.

Πολύ κακώς όμως προσπαθείτε να καταργήσετε την αυτο-διοίκηση των υπολοίπων σχηματισμών-δήμων του νησιού που αντί να επιμερίζεται επιπλέον ανα βασικό σχηματισμό χωριού ή χωριών -έστω- ώστε να εκπροσωπείται άμεσα και πλέρια η τοπική κοινωνία στις αποφάσεις για τις ανάγκες της, απο ανθρώπους της , που φέρουν ευθύνη όσο και εξουσία διεκπεραίωσης της .
Είναι γνωστή η κατάντια της επαρχίας που προκύπτει απο την κατάντια των τοπικών συμβούλων: κατάντησαν απλοί ωτακουστές και μεταβιβαστές αιτημάτων που ποτέ δεν εισακούγονται γιατί την εξουσία τη φέρουν πια κεντρικά και άρα μη γνώστες της τοπικής κοινωνίας και των αναγκών της κρίνοντας χωρίς να ξέρουν!!!

Η Ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού μέσω περιφερειών και νομαρχιών είναι σωστή και αποτελεί το νευρικό σύστημα αλλά δεν χρειάζονται και οι νευρικές απολήξεις; Μα όπως διαπιστώσαμε έχει χαθεί η ευαισθησία και τα αντανακλαστικά επειδή έχει χαθεί η επαφή με το εντελώς τοπικό και ειδικό, με το μικροκλίμα -μικροπεριβάλλον του πολίτη που έρχεται αντιμέτωπος με ένα γραφειοκρατικό τέρας τώρα πιά και αναίσθητο [δεν μας εφταναν οι χαρακτηρισμοί: άναρχο, ακατάστατο, αντιπαραγωγικό] που δεν τον υπηρετεί στο τέλος.

Κύριοι ξυπνήστε όσο περισσότερο επικεντρώνεται η εξουσία -κάθε είδους- τόσο χάνεται η επαφή με τον επιμερισμό της ευθύνης σε προσωπικό επίπεδο, και τόσο γίνεται χαοτική η κατάσταση σε επιπεδο γραφειοκρατικό αφού όλα γίνονται απλοί αριθμοί σε πίνακες που εντέλει δεν είναι και αξιόπιστοι.

Η εξουσία απομακρύνεται των αποτελεσμάτων της και άρα των ευθυνών της, στην ουσία η ιεράρχηση στις προτεραιότητες των αναγκών καταπατιέται απο τους ανεύθυνους ηγέτες που δεν έχουν την κατακραυγή να τους κάνει να φυλάγονται και να καταλαβαίνουν τα λάθη τους.

Η νομαρχία Λευκάδος υπάρχει ήδη γιατί να φτειάξετε μία ακόμη;


όλα πάντως ξεκινάνε απο δώ:

Επιτροπή για τον «Καποδίστρια 2» δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ

Ειδική Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο του Πολιτικού Συμβουλίου η οποία θα ασχοληθεί με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας («Καποδίστρια 2», αιρετές περιφέρειες), δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην Επιτροπή, η οποία δεν θα έχει την ευθύνη για την επιλογή υποψηφίων συμμετέχουν ο γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης και νυν βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος και η Μαρία Παυλίδου.

Επιπλέον, με απόφαση του προέδρου στο πλαίσιο της κατανομής αρμοδιοτήτων τον τομέα Εσωτερικών αναλαμβάνουν ο Μανώλης Όθωνας και ο Γιάννης Κουτσούκος.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΜΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ


Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, μετά από τη δημοσιοποίηση αιτημάτων που φέρεται να είχε διατυπώσει το γραφείο του για μεταθέσεις αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα έγγραφα αιτήματα δε διακινήθηκαν από το γραφείο του κ. Ρόβλια -δεν έφτασαν δηλαδή ποτέ στο αρμόδιο υπουργείο- ωστόσο, προκειμένου «να μην υπάρχει καμία σκιά για την κυβέρνηση», ο υφυπουργός αποφάσισε να παραιτηθεί του αξιώματός του. Της απόφασής του αυτής προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Ο ίδιος ο κ. Ρόβλιας, σε γραπτή του δήλωση, εξηγεί ότι παραιτήθηκε «ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, σ' αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο».«Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας», καταλήγει ο βουλευτής Καρδίτσας.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανέλαβε να καταρτίσει κώδικα δεοντολογίας και συμπεριφοράς για τα στελέχη της κυβέρνησης.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!

Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ [ΤΟΥ ΑΦΥΛΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΝΙΟΤΕ ΞΕΦΡΑΓΟΥ "ΑΜΠΕΛΙΟΥ"] ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ


Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου