Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΤΟ ΝΗΣΙ Είσαι συ ο άνθρωπος μου

Ερμηνεία: Αντριάνα Μπάμπαλη
Σε στίχους του Μ. Μάτσα και μουσική του Σπ. Περιστέρη
Πρώτη εκτέλεση: Σωτηρία Μπέλλου

Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
 το μεράκι το κρυφό
 αν σε χάσω θα πεθάνω
 απ`τον κόσμο θα χαθώ.

 Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
 της καρδιάς μου η χαρά
αν μ`αφήσεις πίστεψέ με
 θα με πνίξει η συμφορά.

Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
 η καρδιά που αγαπώ
το καντήλι της ζωής μου
 που αν σβήσει θα σβηστώ.

Ευζωίας αυτοματισμοί










Ο Εισαγγελέας είναι ο δικαστικός λειτουργός που εισηγείται στο δικαστήριο τις κατηγορίες και τις αποδείξεις εναντίον των παρανόμων είναι εκείνος που σε συνεργασία με την αστυνομία διασφαλίζει την ευζωία των πολιτών.

Πολλές φορές δρα αυτεπάγγελτα και είναι η Δαμόκλειος σπάθη του κράτους.

Τη Δαμόκλειο αυτή σπάθη οφείλουμε να τη κάνουμε πιο κοφτερή και πιο μικρή να αποτελεί νυστέρι της καθημερινότητας από τις κάθε λογής μικρο-παρανομίες που κάνουν να γεννιούνται και οι μεγάλες.

Αυτό δεν απαιτεί καμία νομοθετική ρύθμιση και καμιά μεταλλαγή του κράτους μόνο λίγη βοήθεια εκ μέρους του δήμου και της αστυνομίας στο έργο αυτό του εισαγγελέα.Θα δούμε πώς στη συνέχεια του άρθρου.

Ο κάθε κλέφτης ξεκινά με μικροκλοπή αν ο πολίτης με μια απλή αναφορά στην αστυνομία ένα απλό τηλεφώνημα επιλαμβάνεται όργανο που κάνει τη διαπίστωση της παρανομίας και εντέλει διαβιβάζοντας το παράπτωμα κάνει να εξετάζεται το ζήτημα νομικώς και να διαβιβάζεται ευθύς αμέσως στο γραφείο του εισαγγελέα τότε πολλές παρανομίες δεν θα ταλάνιζαν τον καθημερινό μας βίο και η Ευζωία στη πατρίδα μας θα ήταν διαφορετική. Εφαρμόζοντας το βέλτιον το προλαμβάνειν ή θεραπέυειν.

Ετσι δεν θα χρειάζονταν να ασχολούνται τα δικαστήρια με όλες τις μικρό υποθέσεις που ταλανίζουν όλο το δικαστικό σύστημα.

Ας δούμε ένα απτό παράδειγμα:



Στο χωριό Βλυχό Λευκάδας η κατασκευαστική εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου βιολογικού καθαρισμού άνοιξε το δρόμο μήκους δύο χιλιομέτρων για να περάσει τις σωληνώσεις που καταλαμβάνουν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και το άφησε ανοιχτό χωρίς ασφαλτόστρωση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι μετά τις βροχές να έχουν διαλύσει τα αυτοκίνητα τους να κινδυνεύουν οι ζωές του γιατί όλοι προσπαθούν να πηγαίνουν από το ασφαλτοστρωμένο τμήμα του δρόμου και κινδυνεύουν να συγκρουστούν με τους διερχόμενους από αυτό οδηγούς. Οι δε κάτοικοι έχουν φρίξει από τις λάσπες τις σκόνες και το ανθυγιεινό της όλης υπόθεσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι διερχόμενοι παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία και η αστυνομία δηλώνει αναρμόδια όμως όχι απλά δεν είναι αλλά θα είναι υπεύθυνη και για ότι κακό συμβεί. Σας είπα ότι κινδυνεύουν ζωές από αυτή την παρανομία ενός εργολάβου.



Σε ένα κράτος όπως το θέλουμε η αστυνομία κάνει μετά το τηλεφώνημα του πολίτη αυτοψία και τηλεφωνεί ή στέλνει ειδοποιητήριο στο γραφείο του Εισαγγελέα ένας από τους γραμματείς

-ίσως από τους πολλούς που θα χρειαστεί και που μπορεί να είναι δικηγόροι με ορισμένου χρόνου μίσθωση από το δήμο- θα βρίσκει μέσω ενός τηλεφωνήματος στο δήμο τον υπεύθυνο και θα καταγράφει τα στοιχεία του θα του στέλνει αστυνομικό της περιοχής του για επίπληξη και στη συνέχεια με παρέλευση μιας εργασίμου ένα εξώδικο ή επίδοση και θα βλέπουμε τότε αν το θέμα θα λύνεται άμεσα ή θα συνεχίζει στα δικαστήρια.



Για όλο αυτό τι χρειάζεται να αλλάξει το σύστημα;

Νομικά τίποτε επικοινωνιακά μια εύκολη διασύνδεση με το γραφείο του εισαγγελέα που προέκταση του τα αισθητήρια όργανα του θα είναι η αστυνομία.

Τότε η αστυνομία θα είναι στο πλάι του πολίτη σαν πρόληψη και όχι σαν καταστολή.

Το νομικό καθεστώς υπάρχει για να λειτουργήσει έτσι σε πάρα πολλά θέματα είναι απλά θέμα συνεννόησης ηγεσίας αστυνομίας ενημέρωσης αστυνομικών και θέληση του εισαγγελέα.



Την υποστήριξη που θα χρειαστεί και η αστυνομία και το γραφείο του Εισαγγελέα θα δοθεί σίγουρα και θα είναι ακόμη κι από το δήμο από έρανο γιατί θα αλλάξει το καθεστώς της ευρυθμης λειτουργίας του κράτους.



Ο ίδιος ο αστυνομικός στη περιπολία του θα καταγράφει σαν τα μάτια του πολίτη που και ο ίδιος είναι τις μικρο ατασθαλίες και θα τις εισηγείται για ευθυγράμμιση με το νόμο. Θα γίνει έτσι η ευρυθμία ένα γενονός χωρίς τίποτε το ιδιαίτερο.



Απλά εκείνο το "δεν είναι αρμοδιότητα μας κύριε" εάν έπαυε γιατί διάολε ο νόμος το λέει ο ρόλος της αστυνομίας είναι η διαφύλαξη του νόμου και της τάξης και είναι παράβαση καθήκοντος η μη διαβίβαση αιτήματος του πολίτη μετά από αυτοψία.





Η κατάσταση αντιθέτως έχει ως εξής στρώνουμε με άμμο τη λακκούβα και μετά από δύο μέρες σκόνης και λάσπης έχομε  λακκούβες τεραστίων διαστάσεων.Δηλαδή ταλαιπωρούμαστε λόγω βλακείας και αδιαφορίας.

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου