Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Τα παιδιά μας αύριο θα λένε: Οι γονείς μας ήταν Έλληνες, όπως τώρα λέμε εμείς: οι παππούδες μας ήταν Μικρασιάτες!!!


Αν κάποιος ρωτήσει, ποιες πόλεις έχουν σήμερα τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους, η απάντησή μας είναι εύκολη και αυτονόητη: Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη…

Ελάχιστοι όμως θα σκέφτονταν τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 50.000 Έλληνες!

Αν πάλι μας ρωτήσουν ποιες πόλεις είχαν τους περισσότερους Έλληνες κατοίκους πριν από 100 χρόνια, οι περισσότεροι από μας θα βρεθούμε σε απορία και η απάντηση θα μας κάνει να σαστίσουμε:

Στις αρχές του 20ου αιώνα η πολυπληθέστερη πόλη σε Έλληνες ήταν η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (έστω και κάτω από τους Τούρκους) που είχε περίπου 400.000, ενώ η δεύτερη ήταν η ΣΜΥΡΝΗ (έστω και τουρκοκρατούμενη) που ξεπερνούσε τις 200.000!!! Την ίδια περίοδο η Αθήνα μόλις έφθανε τις 150.000, ενώ η Θεσσαλονίκη δεν αριθμούσε περισσότερους από 30.000 Έλληνες.Μέχρι το 1922 περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες ζούσαν έστω και σκλαβωμένοι σε πόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, μέρη της σημερινής Τουρκίας με πανάρχαια Ελληνική ιστορία, όπου κυριαρχούσαν οικονομικά και κατάφερναν να διατηρούν την πολιτιστική τους κληρονομιά.Τότε έλαβε χώρα η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο Ελληνισμός στην ιστορία του! Τότε το Γένος μας δεν έχασε απλώς ένα τμήμα του, αλλά στην κυριολεξία απώλεσε τον μισό εαυτό του!!! (Κατά διαφόρους υπολογισμούς, οι Έλληνες του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους ήταν περίπου άλλοι τόσοι). Δεν επρόκειτο απλώς για υποδούλωση, αλλά για γενοκτονία και ξεριζωμό με ενάμισι εκατομμύριο νεκρούς και αγνοούμενους και άλλους τόσους πρόσφυγες. Έτσι, μιλάμε για τις Χαμένες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, που αποτελούσε ως τότε το ένα από τα δυο πόδια του Ελληνισμού...Κι όμως δεν γνωρίζουμε ή δεν καταλάβαμε τη σημασία αυτής της ιστορικής καταστροφής. Η επίσημη πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας με την άθλια παιδεία, μας οδήγησε στη λήθη και στην άγνοια!!! Γιατί οι διεθνιστές και οι προδότες ήξεραν ότι η θυσία των Μικρασιατών δεν έχει καμία αξία αν δεν μας διδάξει τα λάθη μας.

Μια νέα συμφορά που χτύπησε το Έθνος μας ήταν ο πόλεμος του 1940 και αμέσως μετά ο εμφύλιος πόλεμος, όπου εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες αποδεκατίστηκαν στο βωμό της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.Άλλη μια τραγωδία αποδεκατίζει την νεολαία μας κατά τη δεκαετία 1960-1970, όταν οδήγησαν 1.680.000 Έλληνες να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Τότε το 90% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας έφυγαν από την χώρα μας. Έτσι άδειασαν τα χωριά μας και οι πόλεις μας. Η Ελλάδα έκτοτε κατάντησε χώρα γερόντων.

Σήμερα διαδίδουν την άποψη ότι η ιστορία είναι ζήτημα νομοθεσίας και όχι ελεύθερης έρευνας. Αντί να αναζητούν την αλήθεια, επιχειρούν να την ορίσουν και να μας τη διδάξουν από την αρχή. Χρησιμοποιώντας πολιτικούς-πιόνια, προωθούν τακτικές αφελληνισμού όπως το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, οι αναγνωρίσεις τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας, η χρηματοδότηση ανθελληνικών Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων), η ολέθρια διαπολιτισμική εκπαίδευση.Προδοτικές ηγεσίες διεφθαρμένων πολιτικών χρησιμοποιήθηκαν για να καταχρεώσουν το κράτος, ώσπου να καταντήσει η Ελλάδα ευάλωτη στη λεηλασία των μεγαλοτραπεζιτών και να χρεοκοπήσει!!!

Την ίδια στιγμή η Αμερική δίνει ελεύθερη βίζα για να μεταναστεύσει ο νέος Έλληνας που θα πτωχεύσει ή θα απολυθεί από τη θέση εργασίας του. Έτσι οι παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες θα μείνουν στην χώρα μας ενώ εμείς θα αναζητήσουμε την ελπίδα πάλι στο εξωτερικό. Το σχέδιο εξόντωσης του Ελληνισμού είναι ολοφάνερο, μόνο τυφλοί δεν το βλέπουν.Τώρα φτάνουν και στη φάση του ξεκοκκαλίσματος: Με το «ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» οραματίζονται το διαμελισμό της χώρας, που θέλουν να πετύχουν δίνοντας στους ξένους κατοίκους της χώρας μας και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!! Ο «Καλλικράτης» μετατρέπει ένα εθνικό κράτος σε συνομοσπονδία ημιαυτόνομων περιφερειών με τοπική Βουλή, που μπορεί εύκολα να ζητήσουν έπειτα αυτονόμηση!!! Δίνοντας την ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες, δημιουργούν στην επαρχία ξένους με δικαιώματα, από ψήφο μέχρι ιδιοκτησία. Η ανοχή των Ελλήνων επαρχιωτών σε ξένους με δικαιώματα θα ανοίξει τις πόρτες και στους υπολοίπους ξένους, οι οποίοι θα έρθουν να «αναπτύξουν» το πρώην δημόσιο κεφάλαιο!Έτσι θα μονιμοποιηθεί η κατάκτηση της χώρας και οι Έλληνες θα γίνουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα... Η Θράκη εύκολα θα γίνει το νέο «Κόσσοβο»... θα ακολουθήσει η Μακεδονία... Οι Αμερικανοί ήδη πιέζουν για αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Θα ακολουθήσει η Κρήτη που θα είναι ο επόμενος λαχταριστός στόχος. Είναι το αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, έχει πετρέλαια ανεκμετάλλευτα, έχει τουρισμό… Γιατί να μην ξεπουληθεί, όπως έχασε η Σερβία το Μαυροβούνιο;Μια νέα καταστροφή - ίσως ολοκληρωτική πια – φθάνει μπροστά μας. Οι ηγέτες, μας ξεπουλάνε!!! Αν η Δικαστική Εξουσία δεν προστατέψει το Σύνταγμα, αν ο λαός δεν αφυπνισθεί, τότε τα παιδιά μας αύριο θα λένε: «Οι γονείς μας ήταν Έλληνες», όπως τώρα λέμε εμείς «οι παππούδες μας ήταν Μικρασιάτες»!.


Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης


ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΩΧΩΡΙ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΑΔΟΥΡΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ ΝΥΔΡΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου