Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

το αίμα δεν είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο είναι κόκκινο!


Η ανικανότητα δεν αποκαθίσταται μέσω της ανάθεσης των υποθέσεων του δήμου σε υποτιθέμενους ικανούς.Αν θέλετε προτείνετε τους για τη δημαρχία και πηγαίνετε σπίτι σας.

Προσκρούει αυτή η δράση του ανίκανου και επιπόλαιου δημάρχου σε μια αρχή: δεν ξεπουλάμε δεν παραχωρούμε, δεν ενοικιάζουμε πόρους που είναι φυσικοί και δεν μας ανήκουν: το νερό και ο αέρας ο ήλιος και η θάλασσα ανήκουν σε όλους είναι δημόσια αγαθά άρα ούτε μπορούν να αγοράζονται ούτε να πωλούνται ούτε να χαρίζονται, μπορούμε μόνο να τα διαχειριζόμαστε για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας.

Οταν πληρώνουμε για το μπουκαλάκι το νερό που πίνουμε δεν πληρώνουμε το ίδιο το περιεχόμενο αλλά την όλη διαδικασία της συσκευασίας, συντήρησης, μεταφοράς και διάθεσης, επίσης το ίδιο στα δημοτικά τέλη πληρώνουμε για τη χρήση των δικτύων και όχι για το ίδιο το νερό.

Αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης και ιδιοκτησία του νερού πως εσείς νοικιάζεται για είκοσι χρόνια τους υδάτινους πόρους;

Με τους φυσικούς πόρους διεθνώς παίζονται ιδιαιτέρως πονηρά και μεγάλα παιχνίδια από τους κερδοσκόπους και τους δικούς τους σοσιαληστές.

ΕΜΕΙΣ ΒΟΛΙΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΆΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΌΠΩΝ.


Διαδηλώνουμε κατά της απόφασης του Δήμου να παραχωρήσει την Ύδρευση-Αποχέτευση για 20 χρόνια στην ΕΥΔΑΠ – Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ., στον Αη Μηνά – Να μην λείψει κανείς!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7.30μμ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ -ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ-ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες



ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΣΕΡΒΊΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=417800
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α.Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Μονάδες αφαλάτωσης και ανακύκλωσης νερού
Ξεδιψάνε μικρά και μεγάλα νησιά
Η ΕΥΔΑΠ ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία ΕΥΔΑΠ Νήσων ΑΕ που αναλαμβάνει την ύδρευση και την αποχέτευση


Προς οριστική λύση οδεύει πλέον το οξύ πρόβληµα της λειψυδρίας στα µικρά νησιά του Αιγαίου, αλλά και το πρόβληµα της υδρευτικής αναρχίας που επικρατεί σε νησιά, όπως π.χ. η Λευκάδα, τα οποία διαθέτουν φυσικούς υδάτινους πόρους αλλά ως σήµερα δεν µπορούσαν να τους διαχειριστούν σωστά.

Πριν από περίπου 10 ηµέρες η ΕΥ∆ΑΠ ίδρυσε την κατά 100% θυγατρική της εταιρεία ΕΥ∆ΑΠ Νήσων ΑΕ µε σκοπό να διαχειριστεί δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στα ελληνικά νησιά, αλλά και σε παράκτιες περιοχές σε εθελοντική βάση.

Ηδη στο σχήµα έχουν ενταχθεί µε αποφάσεις των δηµοτικών συµβουλίων τους η Λευκάδα και η Σίκινος, ενώ « ένα βήµα πριν από την οριστική συµφωνία βρίσκονται η Νάξος, τα Κουφονήσια, η Ηρακλειά, η ∆ονούσα, η Σχοινούσα, η Υδρα, το Αγκίστρι, οι Λειψοί, η Χάλκη στα ∆ωδεκάνησα και η Ελαφόνησος στη Λακωνία», όπως λέει στο «Βήµα της Κυριακής» ο διευθύνων σύµβουλος της ΕΥ∆ΑΠ κ. Ν. Μπάρδης, και σε διαπραγµατεύσεις βρίσκονται η Σαντορίνη και η Κεφαλλονιά.

ος στη διαχείριση
Το δράµα της λειψυδρίας των πανέµορφων αλλά άνυδρων ελληνικών νησιών περιγράφει µε τον πιο γλαφυρό τρόπο ο δήµαρχος της Σικίνου κ. Ι. Συρίγος µιλώντας προς «Το Βήµα». «Στο νησί φέρνει νερό µια υδροφόρα από το Λαύριο. Ο ιδιοκτήτης της υδροφόρας το έχει µονοπώλιο και φυσικά είναι πανάκριβος. Χρεώνει 10 ευρώ το κυβικό µέτρο µόνο τη µεταφορά του νερού, µε αποτέλεσµα κάθε χρόνο µόνο η µεταφορά να κοστίζει στο νησί µας πάνω από 200.000 ευρώ. Σε ένα νησί όπως η Σίκινος, µε περίπου 260 κατοίκους τον χειµώνα, η µεταφορά του νερού κοστίζει σχεδόν 900 ευρώ ανά κάτοικο. Επιπλέον» προσθέτει ο ίδιος «µεγάλες ποσότητες χάνονται µυστηριωδώς στον δρόµο, µε αποτέλεσµα να παραλαµβάνουµε πολύ λιγότερες ποσότητες νερού από αυτές που πληρώνουµε. Το καλοκαίρι το πρόβληµα είναι οξύτατο, αλλά πιστεύουµε ότι θα το λύσουµε µε την ένταξή µας στο νέο σχήµα» εκτιµά ο δήµαρχος Σικίνου. Αλλά και σε ένα νησί που δεν αντιµετωπίζει πρόβληµα επάρκειας υδάτων η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, λόγω της διαχειριστικής αναρχίας που επικρα τεί. Ο δήµαρχος Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής επισηµαίνει ότι «η Λευκάδα δεν έχει πρόβληµα τροφοδοσίας στο νερό, αφού υδρεύεται από τον ποταµό Λούρο µε πεντακάθαρα νερά. Ο Λούρος φέρνει νερό σε ένα µεγάλο αντλιοστάσιο της Λευκάδας, το οποίο στη συνέχεια διανέµεται σε όλο το νησί. Από ‘κεί και πέρα όµως», σύµφωνα µε τον ίδιο, «επικρατεί ένα τεράστιο διαχειριστικό χάος στο νερό, µε αποτέλεσµα ο δήµος να µην µπορεί να πάρει ανάσα. Το δίκτυο παραµένει ασυντήρητο, µε συνεχείς βλάβες και πτώση της πίεσης του νερού, ενώ όποιος χτίζει µια καινούργια οικοδοµή µπορεί να µπει αυθαίρετα στο υδρευτικό δίκτυο, να συνδέσει το σπίτι του µε όσους σωλήνες θέλει ο ίδιος, χωρίς καθόλου προδιαγραφές, και εν τέλει να µην το δηλώσει πουθενά και να µην πληρώσει ποτέ κανέναν λογαριασµό νερού» προσθέτει ο κ. Αραβανής.

Λανθασμένες επιλογές
Είναι φανερό ότι η κακή κατάσταση που επικρατεί στους υδάτινους πόρους σχεδόν στη µισή Ελλάδα οφείλεται σε λανθασµένες επιλογές αλλά και σε µικροσυµφέροντα, τα οποία ως τώρα εµπόδιζαν τις τοπικές κοινωνίες να έχουν πρόσβαση σε σωστή υδροδότηση, σε σύγχρονη αποχέτευση και σε ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η συνεργασία της ΕΥ∆ΑΠ µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως εκτιµά ο δήµαρχος Λευκάδας, «θα δηµιουργήσει νέες υποδοµές σε δίκτυα, σωστές γεωτρήσεις και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο µε εκµετάλλευση των υφιστάµενων βιολογικών καθαρισµών και δηµιουργία νέων µονάδων βιολογικής επεξεργασίας λυµάτων τρίτης γενιάς, από τις οποίες θα βγαίνει ποτιστικό νερό που θα ενισχύσει και τις αγροτικές καλλιέργειες».

Χαρακτηριστικά του χάους που επικρατεί είναι ότι, όπως λέει ο κ. Αραβανής, «κάθε χρόνο η Λευκάδα παίρνει από τον Λούρο 3,2 εκατ. κυβικά µέτρα νερού, από τα οποία µόλις 800.000 κυβικά καταγράφονται σε λογαριασµούς, ενώ οι λογαριασµοί που εισπράττονται τελικά αντιστοιχούν σε περίπου 200.000 κυβικά µέτρα νερού µόνο. Τα υπόλοιπα 3 εκατ. κυβικά είτε χάνονται στον δρόµο είτε δεν καταγράφονται καν»!

Αντιδράσεις από τα συμφέροντα
Oι αντιδράσεις δεν είναι λίγες για την επέκταση της ΕΥ∆ΑΠ και σύµφωνα µε πληροφορίες του «Βήµατος» ήδη κάποιοι ιδιοκτήτες υδροφόρων πλοίων έχουν στείλει προφορικά τελεσίγραφα στους δηµάρχους µικρών νησιών ώστε να µην προσχωρήσουν στην ΕΥ∆ΑΠ Νήσων, διαφορετικά απειλούν να σταµατήσουν άµεσα να τους τροφοδοτούν. «Κρύβονται µεγάλα οικονοµικά συµφέροντα πίσω από τις αντιδράσεις, αλλά για εµάς προέχει το συµφέρον του νησιού µας» λέει ο δήµαρχος Σικίνου κ. Συρίγος.

Πολλοί δήµαρχοι όµως διστάζουν να µπουν στο σχήµα, εκτιµώντας ότι σύντοµα οι τιµές του νερού θα εκτοξευθούν. «Είναι εντελώς λάθος» λέει ο κ. Μπάρδης, διευθύνων σύµβουλος της ΕΥ∆ΑΠ. Οπως εξηγεί, «η τιµή του νερού από ‘δώ και πέρα θα διαµορφώνεται µε έναν αλγόριθµο που θα υπολογίζει συγκεκριµένους συντελεστές βαρύτητας. Ακόµη και αν η εταιρεία ιδιωτικοποιηθεί, ο αλγόριθµος θα ισχύει υποχρεωτικά, άρα δεν θα υπάρχουν σηµαντικές αυξήσεις. Η τιµή είναι δεδοµένη µε τον αλγόριθµο και δεν αλλάζει. Η ΕΥ∆ΑΠ» συνεχίζει ο ίδιος «εισπράττει τον µήνα από το µέσο νοικοκυριό της Αττικής περίπου 10-12 ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση, στέλνοντας φυσικά τρίµηνους λογαριασµούς. Παράλληλα αυτή τη στιγµή στην εταιρεία κάνουµε αναλυτική µελέτη χρεώσεων ακριβώς επειδή έχουµε επάρκεια νερού, ώστε να µην ανεβαίνει υπερβολικά η χρέωση για κάποιον που πιθανόν καταναλώνει µεγάλες ποσότητες για ένα διάστηµα» επισηµαίνει ο κ. Μπάρδης.

Μήπως όµως η ΕΥ∆ΑΠ θα έχει µεγάλες ζηµιές µε την ανάµειξή της στα νησιά; «∆εν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού το κόστος θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, και µάλιστα σε λογικές τιµές» λέει ο διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας. «Εξάλλου» προσθέτει «θα συνδυάσουµε την υδροδότηση των νησιών µε βιολογικούς καθαρισµούς και εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, µε το αφαλατωµένο νερό να είναι πόσιµο, και µάλιστα σε τιµή γύρω στο 1 ευρώ ανά κυβικό µέτρο, ώστε να µη γίνουν αυξήσεις». Πάντως στόχος του σχεδίου είναι να επιτευχθεί µεγάλη οικονοµία στο νερό µε άµεσο αποτέλεσµα την άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. «Σήµερα το 80% του νερού που χρησιµοποιείται πηγαίνει στην αποχέτευση και εµείς θα το κάνουµε να επαναχρησιµοποιείται για αγροτικές δουλειές. Η χρήση φθηνού ποτιστικού νερού θα ζωντανέψει τη µικρή αγροτική παραγωγή στα νησιά, η οποία σήµερα έχει σχεδόν βυθιστεί» επισηµαίνει ο κ. Μπάρδης.



Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΛΑΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ:ΣΤΕΙΛΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΔΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΒΛΥΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΟΝΟ Ή ΜΗΠΩΣ Η ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ;

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου