Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ...ΌΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ!

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

1.120.000 ευρώ στοίχησε το site της Βουλής


Ένα εκατομμύριο εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (1.120.000 ευρώ) κόστισε το σάιτ της Βουλής!!! Στο http://yeep.parliament.gr/ μπορείτε να βρείτε την εξοργιστική προκήρυξη (275 σελίδων!) στην οποία οι «ειδήμονες» εξηγούν πώς μια δουλειά που δεν κάνει ούτε 20.000 ευρώ το ανώτερο, αυτοί κατάφεραν να σπάσουν το.....
.

....παγκόσμιο ρεκόρ ακρίβειας κατασκευάζοντας το εν λόγω σαϊτ με ένα εκατομμύριο και κάτι ψιλά. Φυσικά, δεν πρόκειται ούτε για κλοπή, ούτε για σκάνδαλο των σωτήρων μας, αφού ως γνωστόν η δημοκρατία είναι ..ακριβή. Είναι απλώς διαφορετική οπτική των δυσκολιών που έχει δουλειά να φτιάξεις ένα… σαϊτ. Και το «Κανάλι» της Βουλής δεν είναι ασφαλώς μια νυσταγμένη παρέα, είναι συστατικό της δημοκρατίας μας....

Πηγή: LiFo

Παρακαλάνε οι εφοριακοί το κράτος να εισπράξει πρόστιμα -

[AKROPOLIS+tiresias-press.blogspot.com.jpg]

Βγαίνουν οι ελεγκτές-εφοριακοί και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι δεν εισπράττει το πρόστιμο που έβαλαν στο ALTER για τα εικονικά τιμολόγια! Παρακαλάνε να γίνει η είσπραξη του ποσού για το δημόσιο.
Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Και ο υφυπουργός οικονομικών κ.Σαχινίδης κάνει την ...πάπια όπως και ο Αντώνης Μπέζας. Μην ξεχάσουμε και το μεγάλο σκάνδαλο με τα 5,5 δισ. που διέγραψαν από την "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" και το απέκρυπταν όλοι. Μας βάζουν να
πληρώνουμε φόρους την ώρα που δεν εισπράττουν τα πρόστιμα που έχουν βάλει οι ΦΑΕΕ και το ΣΔΟΕ(ΥΠΕΕ)!
Είχαν το θράσος να βγαίνουν και να λένε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πολεμήσει την φοροδιαφυγή και ξέχασαν να μας πούνε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της διαπλοκής.

Τι άλλο πρέπει να γίνει κ.Τέντε, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Οι εφοριακοί καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τα 50 εκ. ευρώ και κανένας δεν αντιδρά.

AΠΟ :


"Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. Τσάτσος"


"Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του.

Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο.

Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες…

Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα.

Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …"

AΠΟ :

Απίστευτο ποσό κοντά στα 11 δισ. ευρώ διέγραψε το υπουργείο οικονομικών από 2006-2008

AΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κοντά στα 10δισ. ευρώ διέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τα πρόστιμα που είχαν βάλει η ΦΑΕΕ και η ΥΠΕΕ σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Από το 2006-2008 το υπουργείο οικονομικών με τις υπηρεσίες του και με πολιτικό προϊστάμενο τον Γιώργο Αλογοσκούφη διέγραψε πρόστιμο που έφθασε
και ξεπέρασε 11 δισ. ευρώ.
Το ποσό αυτό (έστω και το μισό) αν δεν το διέγραφε η κυβέρνηση θα έφθανε στα ίσα τα 5,5 δισ. που θέλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου να μας πάρει από τους φόρους.
Και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ακόμα διδάσκει σε πανεπιστήμιο τα παιδιά σας...

ΑΠΟ :

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

"Σκάνδαλο στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ύψους 250.000€;"


"Στη δίνη του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου φαίνεται να εγκλωβίζεται η Διοίκηση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, λίγες ημέρες μόλις πριν την ετήσια γενική συνέλευση με θέματα οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του DentNEWS.net μόλις την τελευταία τετραετία έχουν σημειωθεί πλήθος ατασθαλιών που χαρακτηρίζουν τα οικονομικά στοιχεία που διαχειρίζεται η ΕλληνικήΟδοντιατρική Ομοσπονδία. Να σημειωθεί πως ένα μεγάλο κομμάτι των εσόδων που διαχειρίζεται η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, είναι εισφορές των οδοντιάτρων που μέσω των οικείων Συλλόγων τους καταβάλλουν κάθε χρόνο ένα ποσό.

Η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, φαίνεται πως βρέθηκε μπροστά σε μία τεράστια τρύπα στα οικονομικά στοιχεία που ετοίμαζε εν όψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης της 6ης Φεβρουαρίου, με θέματα οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το χάσμα των οικονομικών είναι της τάξεως των 250.000€."

ΑΠΟ :

Εφοριακοί καταγγέλλουν μη είσπραξη προστίμου


ΥΨΟΥΣ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Τη μη είσπραξη προστίμου, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, από τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας (ALTER), κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες

Όπως επισήμαναν το πρόστιμο αυτό έπρεπε άμεσα να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί.

Οι εφοριακοί θεωρούν ότι η μη είσπραξη του εν λόγω προστίμου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο των οικονομικών υπηρεσιών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο κατανοώντας τη σπουδαιότητα της τεκμηρίωσης των εκδηλώσεών του μέσα από ανάλογες εκδόσεις, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια αξιόλογη εκδοτική δραστηριότητα.

Η συλλογή του περιλαμβάνει επιστημονικά συγγράμματα, αφιερώματα, βιογραφίες ποιητικές συλλογές και λευκώματα


Οι Λευκαδίτες για το Σικελιανό(
Εισαγωγή- Επιμέλεια : Κ.Θ. Φωτεινός )
Λευκάδα 2001



Άγγελος Σικελιανός 1884-1951
Πρόλογος στη ζωή
Τομ. Α



Η συνείδηση της Γης μου

Άγγελος Σικελιανός








Αφιέρωμα

40 Χρόνια (1962-2002) Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Λευκάδα 2002





Εργογραφία Νίκου Γ. Σβορώνου

Κώστας Γ. Τσικνάκης

Λευκάδα 2003



Δημήτριος Γολέμης

Η περιπέτεια του «Θαυμαστού»

Αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής

Λευκάδα 2004






Λευκάδιος Χέρν

Η λαογραφία της στοργής

Σμιλεύοντας το αρχέτυπο της μάνας

Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

Λευκάδα 2004





Χαραμόγλειος Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών

Λευκάδα 2004




Λεύκωμα

50 Χρόνια Γιορτές Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα

1955-2005

Λευκάδα 2005

Τιμή 30 €




1 η Διεθνής Τριενάλε Ex - Libris Λευκάδας

Λευκάδα 2005

Τιμή 1 0 €



Γουλιέλμος Δαίρπφελδ

Νίτσα Παπαδάκη Σταύρακα

Εισαγωγή-Σημειώσεις-Επιμέλεια :
Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού





Ανασκάπτοντας τη λαϊκή ποιητική της καρδιάς
(Γουλιέλμος Δαίρπφελδ και οικογένεια Στεριώτη )

Εισαγωγή-Φιλολογική Επιμέλεια- Επιμέλεια ύλης: Δρ. Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού



Λίγες αναμνήσεις από τη γνωριμία του Γουλιέλμου Δαίρπφελδ



Bασίλειος Ε. Φραγκούλης
Κατάλογος Εκθέσεως Φωτογραφιών από το Ανασκαφικό Έργο και τα ταξίδια του W.DORPFELD




Τα Παλιά Μοναστήρια της Λευκάδας

Επιμέλεια έκδοσης: Άννα Νικοδήμου-Γιάννης Ζαμπέλης
Φωτογραφίες: Γιάννης Βλάχος-Φαλκώνης
Σπυρίδων Βλαντής



Η Λευκάς υπό του Φράγκους, τους Τούρκους και τους Ενετούς (1204-1797)

Λευκάδα 2008, τιμή 10 €



Κωνσταντίνος Μαχαιράς

Η Λευκάς επι Ενετοκρατίας 1684-1797

Λευκάδα 2008, τιμή 20€



Διεθνές Συνέδριο Αφιερωμένο στον Wilhelm Dorpfeld
Πρακτικά Συνεδρίου
Λευκάδα 2008 , τιμή 40 €



(Διάθεση Βιβλιοπωλείο Τσιρίμπαση)

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου