Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Με την ευκαιρία των ευχών για τον νέο έτος σταχυολογούμε μερικές συνολικές ανασκοπήσεις και προγραμματισμούς στόχων και έργων για το 2010!


Σημαντική χρονιά για την Αυτοδιοίκηση το 2010 λέει ο νομάρχης Λευκάδας, Κώστας Αραβανής σε συνέντευξη του στο Λευκάδα-πρες

η οποία επικεντρώνεται στο θέμα της αλλαγής του αυτοδιοικητικού χάρτη που θα αλλάξει ισορροπίες και θα καθιερώσει νέα δεδομένα.

σημειώνουμε τα πιο σημαντικά απο όσα λεει ο κύριος Νομάρχης και μέσα σε αγκύλη βάζουμε κάποια εύλογα σχόλια.

...Το 2010 είναι μια κρίσιμη αλλά παράλληλα και μια πολύ σημαντική χρονιά. Είναι κρίσιμη λόγω των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων ... και επί πλέον σημαντική χρονιά διότι το όραμα των Αυτοδιοικητικών για τη μετεξέλιξη του θεσμού γίνεται πραγματικότητα με την καινούρια κυβέρνηση.

Θέλω να σας θυμίσω ότι ομόφωνα η γενική συνέλευση της ΕΝΑΕ (240 μέλη, με σχετική πλειοψηφία) είχε αποφασίσει στα προηγούμενα συνέδριά της για τη μετεξέλιξη του θεσμού και

τη δημιουργία της αιρετής Περιφερειακής αυτοδιοίκησης,

την κατάργηση του Β΄ βαθμού,

τη διατήρηση της νομαρχίας ως μονάδα διοίκησης στο νομό ,

λιγότερους και ισχυρότερους δήμους στη χώρα.

Βέβαια θέλω να σας θυμίσω ότι και η ΚΕΔΚΕ και οι τοπικές ΤΕΔΚ κατέληξαν στα συνέδρια τους στη μείωση του αριθμού των δήμων .

Δηλαδή να πάμε περίπου στο 30% - 40% του αριθμού των σημερινών μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.

  1. Όλα αυτά για να λειτουργήσουν και να πετύχουν πρέπει πλέον να γίνει ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, διότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι,
  2. και όλα αυτά να συνοδευτούν από τους αντίστοιχους πόρους.

Από την άλλη πλευρά θα έχουμε ένα ισχυρό επιτελικό κράτος το οποίο δεν θα μπερδεύεται στα πόδια της αυτοδιοίκησης μια και δεν θα έχει κανένα λόγο.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη και να λύνει τα καθημερινά του προβλήματα.

Γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι προτεραιότητες

[ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ;]

και οι άνθρωποι που την υπηρετούν θεωρώ ότι έχουν τεράστια εμπειρία

[ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ;]

και γνωρίζουν τον τόπο τους πολύ καλύτερα από τους ευρισκομένους μέσα στα υπουργεία

[ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΌΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΙ;].

Έτσι λοιπόν η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί την ανάπτυξη στην Περιφέρεια (ευρωπαϊκά προγράμματα, τομεακά προγράμματα κλπ) και ο Α΄ βαθμός που είναι οι δήμοι θα υλοποιούν τα θέματα καθημερινότητας και τα θέματα τα οποία αφορούν σε μικρότερη εμβέλεια τον τόπο.

Παράλληλα η νομαρχία ως μονάδα διοίκησης θα παραμείνει υπό την Περιφέρεια,

διότι στο συνέδριο είπαμε μετεξέλιξη του θεσμού, κατάργηση του Β’ αιρετού βαθμού αλλά η νομαρχία είναι μια οντότητα είναι συνδεδεμένη με τον τόπο και όλες οι νομαρχίες διατηρούνται με τις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλα αυτά λοιπόν:

  1. κεντρικό κράτος που θα κρατήσει τα απολύτως απαραίτητα αυτά που είναι για τον επιτελικό σχεδιασμό,
  2. αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμός για το σχεδιασμό και την υλοποίηση στην Περιφέρεια
  3. και ο Α΄ βαθμός οι ισχυροί Καποδιστριακοί δήμοι σε πολύ μικρότερο αριθμό από αυτούς που μέχρι τώρα γνωρίζουμε

για να μπορέσει να περάσει και να λυθούν τα προβλήματα καθημερινότητας.



Χρονοδιάγραμμα:

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου και τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν, μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου που θα ξεκινήσουν και τα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και έπεται της ΕΝΑΕ που αναβάλαμε γι αυτό ακριβώς το λόγο, για να έχουμε τις πρώτες εξαγγελίες πόρων και αρμοδιοτήτων

και στη συνέχεια θα γίνει νόμος του κράτους, περίπου την περίοδο του Πάσχα, που εκεί πραγματικά θα ξέρουμε ακριβώς το σχεδιασμό, δηλαδή τη γεωγραφία του χώρου.


τι θα γίνει με τις Περιφέρειες και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;

Οι έγκυρες πληροφορίες που έχουμε από το υπουργείο Εσωτερικών και από την επιτροπή στην οποία μετέχουν και στελέχη της ΕΝΑΕ, είναι ότι δεν θα γίνει καμία μεταβολή στις Περιφέρειες.

Εμείς παραμένουμε Περιφέρεια Ιονίων νήσων διότι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να γίνει καμία τέτοια αλλαγή.

[ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ...]

Ήδη ο προβληματισμός τους είναι ότι θα αρχίσει να «τρέχει» το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Εμείς υπαγόμαστε στο σχηματισμό Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων και σε αυτή τη φάση δε γίνεται καμία μεταβολή.

Εκείνο που θα γίνει είναι για δύο επιπλέον μεγάλους μητροπολιτικούς δήμους στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και της Αττικής. Βέβαια το θέμα της Περιφέρειας είναι πολύ μεγάλο θέμα που ευχόμαστε να ανοίξει αλλά από την πλευρά της κυβέρνησης και των επιτροπών σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να γίνει κάτι.



Σε ότι αφορά τους δήμους;

Γνωρίζω τα του οίκου μου.

Το τι θα γίνει με τους δήμους είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και που θα το παρακολουθήσουμε.
Θα πρέπει να τονίσω ότι σε όλα τα συνέδρια της ΕΝΑΕ που έχουν γίνει αυτό που συζητείται είναι ότι πλέον ο θεσμός θα πρέπει να λειτουργήσει και να βρει το ρυθμό της η Αυτοδιοίκηση.

Παράδειγμα: Η λακούβα σε ένα δρόμο δεν θα πρέπει να διεκδικείται από τρεις δήμους ή η μια μεριά του δρόμου να ελέγχεται από την λιμενική αστυνομία και η άλλη πλευρά από τη δημοτική.

Επιτέλους ωρίμασαν τα πράγματα.

[ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΚΑΤΕΛΛΟΣΑΝ ...!!!]

Τα μοντέλα αυτά έχουν ξεπεραστεί και πρέπει να ξέρουμε τώρα πλέον ξεκάθαρα ποιες είναι οι αρμοδιότητές μας και να δοθούν φυσικά και οι αντίστοιχοι πόροι.

[ΟΥΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΗΤΑΝ-ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΈΛΕΓΑ- ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ !]



Πάμε σε εκλογές στις 14 Νοεμβρίου.

Θα προλάβουμε ώστε να έχουν γίνει αυτές οι αλλαγές στο χάρτη της Αυτοδιοίκησης;

Η επίσημη διαβεβαίωση από τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και τα μέλη της Επιτροπής είναι ότι αν και δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο να παρατείνει την υπάρχουσα κατάσταση δεν εξυπηρετεί κάτι διότι δουλεύουν εντατικά και αυτά τα θέματα θα λυθούν χωρίς καμία παράταση.

Η πολιτική βούληση υπάρχει, η συναίνεση Α’ και Β΄ βαθμού υπάρχει, το κεντρικό Αθηνοκεντρικό κράτος κατάλαβε ότι αυτό το μοντέλο δεν περπατάει άρα όλα είναι ώριμα γι αυτές τις τομές.



οι προτεραιότητές σας για την Λευκάδα μέχρι το τέλος του 2010;

Προτεραιότητές μας είναι η Λευκάδα

κατ’ αρχήν να βρεθεί στο δρόμο και την τροχιά της ανάπτυξης και της πρωτοπορίας.

[ΚΑΠΩΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ...ΣΑΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ]


Μέσα στο 2010 με εντατικούς προχωράει το διοικητήριο και θα έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των υπαλλήλων που εργάζονται στις υπηρεσίες της νομαρχίας.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι να ανοίξει επιτέλους το 4ο Κοινοτικό Πλάισιο Στήριξης διότι ανοίγει στα χαρτιά αλλά δημοπρατήσεις έργων δεν έχουμε ακόμη.

Υπάρχουν έργα που είναι έτοιμα όπως ο δίαυλος,

ο εγκάρσιος άξονας που έχουν σταλεί στην Περιφέρεια και αναμένεται να προχωρήσουν και προωθηθούν.

Παράλληλα έχουμε και άλλα έργα έτοιμα μόλις ανοίξει το πρόγραμμα και έχουμε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους τεχνοκράτες θα προχωρήσουν.

Για εμάς σημαντικό είναι το έργο Αμβρακία – Άκτιο και ας μην είναι στα όρια του νομού μια και η κατάσταση σε αυτό το δρόμο είναι αφόρητη και επηρεάζει άμεσα και εμάς όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

[ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΧ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ]

Θεωρώ ότι μέσα στο 2010 και ο αρμόδιος υφυπουργός υποδομών θα εξαγγείλει και προχωρήσει και το έργο Άκτιο – Λευκάδα με την υποθαλάσσια ζεύξη ώστε και αυτό που είχε ξεκινήσει σε επίπεδο και στάδια προμελετών το 2003 να ξεκινήσει διότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο και θα πάρει κάποια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Επίσης ως μη νομαρχιακό έργο είναι στις προτεραιότητές μας να και μας απασχολεί επιτέλους η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καταλάβει ότι οι υποδομές υγείας στην Λευκάδα είναι ξεπερασμένες και τριτοκοσμικές και πρέπει άμεσα να γίνει η επισκευή του νοσοκομείου και

[ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑΚΗ -ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

να ξεκαθαρίσει η περίπτωση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου.

[ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!!! ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ 200.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙ,ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!!]


...Φυσικά είναι σε εξέλιξη και πολλά έργα τα οποία θα φροντίσουμε μέσα σε αυτό το χρόνο να ολοκληρωθούν.

[ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ;

ΒΛΕΠΕ :

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ,

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ,

ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ,

ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ,

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΡΩΜΙΣΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΤΟΣΗ ΜΠΟΧΑ]

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ Σ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ,ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ,ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ]

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΟΒΙΛΕΣ,

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ ΚΤΙΡΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΤΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΓΗΠΕΔΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΝ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΓΗΠΕΔΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΥΓΙΑ, ΝΙΚΙΑΝΑ, ΠΕΡΙΓΥΑΛΙ, ΝΥΔΡΙ, ΒΛΥΧΟ, ΣΥΒΟΤΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ή ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ;

Η' ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΔΟΙ ΚΙ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΈΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΣΙΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ- ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ- ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΥΔΡΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ;

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ; ΠΧ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΈΝΤΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ;

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ..]


ΑΠΟ τη συνέντευξη στη Βιβιάννα Βαρδή για το ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΡΕΣ 31.12.2009


Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου