Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ



Την οργή του κάθε Έλληνα προκαλούν οι ανοησίες και οι χυδαιότητες που επιτρέπουν οι Ελληνικές αρχές στους κάθε λογής βαλτούς κερδοσκόπους, στα κωθώνια και στα καθάρματα όπως τους γερμανούς φασίστες των οποίων οι γελοιότητες και οι βωμολοχίες ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής και βαδίζουν για φάγωμα της άδειας κεφαλής τους.
Οι Έλληνες που ξέρανε μας τελείωσαν κάθε προσβολή θα απαντιέται!

Όταν παίρνουν τα λεφτά μας για να φτιάχνουν όπλα για να τα χρησιμοποιούμε και για τα δικα τους συμφέροντα καλά είναι!
Πολύ καλύτερα όταν τα κάνουν πλακάκια τα ΕΣΕΣ με τους Εφιάλτες για να αλώσουν οικονομικά την Ελλάδα μήπως η ΖΙΜΕΝΣ δεν είναι γερμανική;
Το να κλέψουν ότι μπορούν τους φαίνεται σωστό το να διορθώσουν τη ζημιά που έκαναν όμως τους κακοφαίνεται βλέπε αποζημιώσεις για το πρώτο και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αλλά αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνάνε μια ζωή κοιτάζοντας χαμηλά σαν ντροπαλές παρθένες, φταίνε που δεν τους τα παίρνουμε με το ζόρι.Ή μήπως δεν θα πλήρωναν αν ήξεραν πως θα μένουν έξω απο κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας για πάντα;

Εγώ δεν ζητησα ποτέ δανεικά απο τους παλιοφασίστες τους γερμαναράδες και δεν ανέχομαι να μου λένε ότι ζώ με λεφτά τους, ζω δουλεύοντας σκληρά και δεν ανέχομαι πια κανένα να με βρίζει και να με ταπεινώνει για πράγματα που δεν έχω κάνει.
Η ντροπή μου πέρασε, ήρθε ο θυμός και ήρθε για να μείνει!

Χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα ότι κάποιος απο αυτούς στη βουλή έχει αίμα μέσα του και ιδιαίτερα που αυτός είναι ο πρόεδρος της βουλής.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει;

Την οργή του προέδρου της Βουλής προκάλεσαν τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα άρθρο του Stern, καθώς και το χυδαίο εξώφυλλο του Focus.

Ο Φ. Πετσάλνικος κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί επίσημα.

Διαβάστε το άρθρο του

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου:

Τη μήνιν του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, προκάλεσε η συγχορδία αρνητικών δημοσιευμάτων που αποδελτιώνει συστηματικά το τελευταίο διάστημα από τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης και αναφέρονται απαξιωτικά, ελεεινολογώντας τη χώρας μας.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε όπως φαίνεται το ποτήρι, ήταν ένα άρθρο στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου και κεντροαριστερού προσανατολισμού περιοδικό, Stern, που υπογράφει ένας εκ των συνιδρυτών του υπό τον τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες» και στο οποίο διατυπώνεται η αστήρικτη και προσβλητική άποψη ότι δεν μπορούν οι φίλεργοι και συνετοί Γερμανοί να πληρώνουν εσαεί τα σπασμένα της ελληνικής αμεριμνησίας.

Οργή
Ο γερμανομαθής κ. Πετσάλνικος που έζησε αρκετά χρόνια της ζωής του σπουδάζοντας και δουλεύοντας στη μακρινή Γερμανία, εξερράγη και, σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του περιοδικού, αξίωσε να δημοσιεύσουν απαντητική του επιστολή για τη στοιχειώδη αποκατάσταση των πραγμάτων. Ανάλογη επιστολή ο πρόεδρος της Βουλής, θα στείλει και στο συντηρητικό Focus, που κυκλοφόρησε με εξώφυλλο της Αφροδίτης της Μήλου να υψώνει χυδαία τον μεσαίο δείχτη, ενώ σκοπεύει την προσεχή Τετάρτη να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθεί επίσημα.

Στην επιστολή προς Stern όπου εκτείνεται σε τρεις σελίδες, ο κ. Πετσάλνικος υπογραμμίζει εισαγωγικά, ότι η Ελλάδα, δεν είναι παρίας και συνεπώς δεν ζητά χρήματα από κανέναν και πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς πολίτες. Διεκδικεί ωστόσο, τη δυνατότητα να μπορεί να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους, όπως οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.

Στη μομφή ότι η χώρα μας έχει εισπράξει τεράστια ποσά από τα διαρθρωτικά ταμεία, ο πρόεδρος της Βουλής υπενθυμίζει ενοχλητικά ότι μόνο στο διάστημα 1990-2005 η Γερμανία εισέπραξε 60 δισεκατομμύρια ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της γερμανικής ενοποίησης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι για την πενταετία 2007-2013 στις κοινοτικές προβλέψεις, έχουν εγγραφεί 22,4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έναντι 26,3 δισ. για τη Γερμανία. Και φυσικά, δεν χάνει την ευκαιρία, να τονίσει ότι αυτός που κυρίως ωφελήθηκε από την ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν η Γερμανία, η οποία διοχετεύει στην Ε.Ε. το 64,5% των εξαγωγών τους, ενώ ειδικά στις χώρες «γουρουνάκια» (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία) εξάγει το 14% των συνολικών της προϊόντων.

Προμηθευτής
Ο κ. Πετσάλνικος παρατηρεί προς τους Γερμανούς πολίτες ότι τα τελευταία χρόνια, με βάση τα αδιάψευστα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης, η χώρα τους έχει γίνει προνομιακός προμηθευτής οπλικών συστημάτων, αφού το 13% της παραγωγής τους αγοράστηκε από τις αιματηρές οικονομίες των Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την τουρκική επιθετικότητα.

Παράλληλα, αναφέρεται στους μέσους μισθούς και τις συντάξεις, όπου δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, ενώ προσθέτει ότι όπως οι Γερμανοί έσωσαν τις τράπεζές τους, έτσι και οι Έλληνες πολίτες έδωσαν 28 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 11% του ΑΕΠ.

Γερμανική χυδαιότητα

Με ένα έντονα προκλητικό πρωτοσέλιδο για την Ελλάδα, που παρουσιάζει την Αφροδίτη της Μήλου με ελληνική σημαία να κάνει άσεμνη κίνηση, με τίτλο «Απατεώνες στην οικογένεια του ευρώ», το περιοδικό Focus αποτυπώνει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης για τη χώρα μας. Στον υπότιτλο το περιοδικό αναρωτιέται «Εάν χρειαστεί να πληρώσουμε για την Ελλάδα, τότε τι θα γίνει με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία;» - ένα θέμα που απασχολεί έντονα όχι μόνο το Βερολίνο, αλλά και τον μέσο Γερμανό.

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου