Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΌΣΑ ΕΙΔΑ ΚΙ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΘΙΞΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΒΑΣΤΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΩ ΠΡΩΤΕΣ!

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΝΟΜΑΡΧΗ;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ;
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΜΗΔΕΝ;


ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΜΜΕΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ [...Σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με τα Πνευματικά Κέντρα των Δήμων, για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων;]
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ Ο ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ; ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ!
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΚΟΝΤΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΒΙΩΤΟ;

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟ!:
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΒΛΥΧΟ ...ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΛΑΚΙ!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΛΥΧΟ ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ -ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ-
ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΣ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ!

ΗΔΗ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ ΕΝΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΔΙΟΔΟ ΑΛΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ.

ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΑΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΑΣ.
Ο κ. Αραβανής αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν, που είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτά που υπάρχουν ακόμη σε στάδιο μελετών.

Αναφέρθηκε στο τουρισμό, αλλά και στο κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λευκάδας.

Παρόντες εκτός από δεκάδες πολίτες ήταν ο βουλευτής Λευκάδας, Σπύρος Μαργέλης, ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Οικονόμου, ο Παναγιώτης Καββαδάς, εκπρόσωποι φορέων, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η τοποθέτηση του νομάρχη Λευκάδας αναλυτικά παρακάτω:

“Με την ανατολή της καινούργιας χρονιάς, μπήκαμε και στην τελευταία χρονιά της θητείας μας και στην τελευταία χρονιά λειτουργίας του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Νομάρχη.

Βρισκόμαστε λοιπόν, στο τακτικό μας ραντεβού και φέτος , ενώπιον του Λευκαδίτικου Λαού που εσείς με την ψήφο σας μας δώσατε την δυνατότητα να σας εκπροσωπούμε και μας τιμήσατε να υπηρετήσουμε την Λευκάδα μας και τους πολίτες της.
Την πρώτη χρονιά σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα παρουσιάσαμε το έργο μας συνολικά. Πριν ένα χρόνο επιλέξαμε να σας μοιράσουμε ένα φυλλάδιο με τα έργα μας και παράλληλα να πραγματοποιήσουμε ανοικτές συγκεντρώσεις ανταλλάσοντας απόψεις με τους συμπολίτες μας , στις περισσότερες έδρες των Δήμων μας και στα χωριά μας. Επίσης αυτά τα τρία χρόνια συζητήσαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και ακούσαμε τους πολίτες και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους. Αυτή η επικοινωνία μας με τους πολίτες , τους φορείς, τους συλλόγους, τα Δημοτικά Συμβούλια και τα Τοπικά Συμβούλια αυτή η επικοινωνία με την κοινωνία της Λευκάδας μας έδωσε τη δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να συντάξουμε το πρόγραμμά μας και μέσα από το κυρίαρχο όργανο που είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο να το ψηφίσουμε και να έχουμε την υποχρέωση να το εφαρμόσουμε. Και το εφαρμόσαμε χωρίς παρεκκλίσεις.
Αυτός ήταν ο τρόπος που τρία χρόνια επιλέξαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και ήταν για μας στοίχημα να είμαστε δίπλα στον πολίτη, τους φορείς , τους συλλόγους δίπλα στην κοινωνία.

Καθημερινά είμαστε αντιμέτωποι με την γραφειοκρατία, το ασαφές νομικό πλαίσιο, την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων, με λίγα στελέχη για να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν την πρότασή μας ,και κονδύλια πολύ λιγότερα από όσα χρειάζονται για να ασκήσουμε τις αρμοδιότητες που εκ του νόμου καλούμαστε να ασκήσουμε. Τολμήσαμε και κάναμε παρεμβάσεις. Προσπαθήσαμε, αγωνιστήκαμε με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο το γενικό συμφέρον, αφουγκραζόμενοι τους πολίτες, τους φορείς, την κοινωνία. Δεν λάβαμε υπόψη μας το πολιτικό κόστος. Η ατολμία και η απραξία που πολλές φορές θα μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση δεν ήταν επιλογή μας .
Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, πήραμε πρωτοβουλίες , δώσαμε λύσεις. Δεν καταφέραμε τα πάντα αλλά προσπαθήσαμε και καταφέραμε αρκετά.Δεν χάσαμε ούτε μία μέρα δουλειάς, ενεργοποιήσαμε τα στελέχη μας – τους συνεργάτες μας και αυτοί από την πλευρά τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Το σύνθημά μας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ήταν για μας κυρίαρχο και είναι ο μπούσουλάς μας σ’ αυτή την προσπάθεια.
Δουλέψαμε με μοναδικό κριτήριο να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα χωρίς να εξετάζουμε από ποιόν προέρχεται ή ποιος εξυπηρετείται και να αντιμετωπίζουμε την Λευκάδα σαν ένα ενιαίο σύνολο και τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις.
Βασική μας προεκλογική δέσμευση ήταν αυτή η βαθιά ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία για την ενημέρωση των πολιτών , ο δημόσιος διάλογος για τη δράση μας και από τη μεριά σας η ανατροφοδότηση μας, με σκέψεις , ιδέες , προτάσεις. Είναι η διαδικασία που φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στο πρόβλημα και τον αναδεικνύει σε συμμέτοχο για την επίλυσή του. Η πόρτα του γραφείου μας ήταν ανοικτή σε όλους
Η καθημερινή μας συνεργασία με όλες μας τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους αναδόχους και οι συνεχείς επισκέψεις μας στα εργοτάξια έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα επιτόπου. Παραλάβαμε σε εξέλιξη μελέτες, δημοπρατημένα έργα και έργα που στη θητεία μας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε.
Αυτή η συνεχής μας παρουσία των επιβλεπόντων, του τεχνικού συμβούλου, των Αντινομαρχών και εμένα προσωπικά θεωρούμε ότι συνέβαλλε και στην καλύτερη ποιότητα αλλά και στην ταχύτερη πρόοδο των έργων. Το Νομαρχιακό Πρόγραμμα αλλά και όλα τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψηφίστηκαν τις πιο πολλές φορές ομόφωνα και εκτιμούμε ότι όλες οι αποφάσεις είχαν τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή σε επίπεδο πολιτών και κοινωνίας.
Συντάξαμε και υλοποιήσαμε αλλά θα συνεχίσουμε και αυτή τη χρονιά ένα πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει ολόκληρο το Νομό από τον Καστό, τον Κάλαμο, το Μεγανήσι, και την Λευκάδα από τα παράλια μέχρι τον ορεινό όγκο.
Είναι λοιπόν ένα πρόγραμμα που δεν αποκλείει περιοχές και δεν αποκλείει πολίτες.
Μεγάλα έργα που πρέπει άμεσα να προχωρήσουν για το Νομό μας και είμαστε σε συνεργασία με τον βουλευτή για την προώθησή τους.

* Υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας.
* Δρόμος Άκτιο –Αγ. Νικόλαος –Λευκάδα.
* Διάνοιξη του Διαύλου.(έχει κατατεθεί πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ)
* Εγκάρσιος Άξονας. .(έχει κατατεθεί πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ)
* Επισκευή του Νοσοκομείου και στελέχωση του με Ιατρικό –Νοσηλευτικό –Βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Νομού και ιδιαίτερα τους μήνες Μάιο – Οκτώβριο με ταυτόχρονη στελέχωση και λειτουργία των αγροτικών ιατρείων για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα χωριά.
* Κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου.
* Κατασκευή κτιρίου για το Τ.Ε.Ι με ταυτόχρονες ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση του.
* Μια σειρά μελετών έχουν ολοκληρωθεί ή είναι αρκετά ώριμες για να προχωρήσουμε σε εντάξεις νέων έργων στο 4ο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ).Το ‘Γ ΚΠΣ (ΠΕΠ – τομεακά) πέρασαν και δεν άφησαν αυτό που έχει ανάγκη η Λευκάδα, τα έργα που έγιναν ήταν τα λιγότερα σε αριθμό και προϋπολογισμό.
Έργα σεισμού χρεώθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα ενώ οι αποφάσεις ήταν για εκτός ΠΕΠ χρηματοδοτήσεις.
Έτσι εμφανίσαμε μεγάλη απορροφητικότητα χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

* ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Η συντονισμένη δράση των Υπηρεσιών μας Υγιεινής , Εμπορίου, Αγροτικής Ανάπτυξης , Κτηνιατρικής και οι συνεχείς εντατικοί και αδιάκοποι έλεγχοι προληπτικά σε όλο το Νομό με συνεργεία ελέγχου που δούλεψαν εξοντωτικά ωράρια και τα Σάββατα με αυξημένους τους ελέγχους της περιόδου των γιορτών ελέγχοντας φορτηγά μεταφοράς νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων, λιανοπωλητές , αποθήκες, καταστήματα, κυλικεία σχολείων, είχαν θετικά αποτελέσματα και αυτή η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε σαν αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα παρερχομένων υπηρεσιών.

Πιστεύουμε ότι με τους συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους ο καταναλωτής θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά και ο έμπορος θα γίνει πιο ευσυνείδητος.

* Έγιναν έλεγχοι των Σχολικών Εκδρομών (Λεωφορεία – Καταλύματα).
* Έγινε καταγραφή ευπαθών ομάδων (Εμβολιασμοί Τσιγγάνων, έκδοση βιβλίου υγείας).
* Έγιναν έλεγχοι των νερών των ακτών κολύμβησης.
* Έγιναν έλεγχοι των νερών των Δικτύων των Δήμων και των οχημάτων μεταφοράς.
* Έγιναν έλεγχοι αποβλήτων βιολογικού καθαρισμού.
* Εφαρμόστηκε πρόγραμμα ψεκασμού των κουνουπιών.]


-Σημείωση του γράφοντα-
Καλό είναι να αναρτώνται σε κάθε δήμο τα αποτελέσματα και ειδικότερα να γίνεται ανάρτηση στις επιμέρους κοινόχρηστες πηγές πόσιμου νερού
έλεγχος και ενημέρωση για την κατάσταση τους πράγμα που δεν γίνεται και εγκυμονεί κινδύνους.
Το λέω κύριε νομάρχη γιατί ο κοσμακης έχει γυρίσει στο 1950 πάει με το δοχείο στη βρύση για να πάρει πόσιμο νερό!
Δεν φτάνουν οι δρόμοι που έγιναν ξανά χωματόδρομοι!
Δεν φτάνει ο φωτισμος που δεν υπάρχει εκει που χρειαζεται και περισσευει εκεί που δεν χρειάζεται,
Δεν φτανουν οι τηλεπικοινωνίες που δεν επαρκούν
ή απλά δεν υπάρχουν -οι γραμμές ΑDSL μετά το μεγάλο αυλάκι ανύπαρκτες - να μήν έχουν ούτε νεράκι να πιουν τα γεροντάκια μας;ΕΛΕΟΣ


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Interreg- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Interreg- ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡ/ΚΑ ΠΕΔΙΑ

* Από την πρώτη χρονιά της θητείας μας ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες πιστοποίησης της Νομαρχίας με ISO 9001 : 2000 από τον διεθνούς φήμης οίκο πιστοποίησης ΤUV. Με το πιστοποιητικό αυτό η Νομαρχία θα είναι τελικός δικαιούχος για έργα 4ου ΚΠΣ(ΕΣΠΑ).
* Ολοκληρώσαμε προγράμματα στο Interreg ΙΙΙ Α και συγκεκριμένα:

* Στήριξη και προώθηση τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων ως επικεφαλής εταιρίας και συμμετείχαμε στο AGROENERGY , στο POPULAR, και στα προγράμματα «πορεία του Αινεία» και «πολιτιστικά του Ιονίου».

* Προσελάβαμε Σύμβουλο Τεχνικής & Επιστημονικής Υποστήριξης για την 4η προγραμματική περίοδο.
* Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» καταθέσαμε πρόταση με τίτλο « ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΟΜΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ με προϋπολογισμό 608.000 €.
* Καταθέσαμε πρόταση για την λειτουργία του Κ.Υ.Ε Ν. Λευκάδας.
* Μετέχουμε ενεργά με την κατάθεση προτάσεων στο Interreg ΙV, στην Διαχειριστική Αρχή, για το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».

* Στα πλαίσια του Επιχ. Προγράμματος ΚτΠ η Ν.Α Λευκάδας μετά από διαγωνισμό ανέθεσε στο ΕΜΠ την εκπόνηση μελετών ωρίμανσης και εξειδίκευσης δράσεων έργων στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού προγράμματος " ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ".
* Καταθέσαμε πρόταση στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τη φιλαρμονική για την αντικατάσταση των στολών του σωματείου.

* Υπογράψαμε σύμβαση με το ΕΜΠ και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής με αντικείμενο την διεξαγωγή μελέτης και την υποβολή προτάσεων σε θέματα οδικής Ασφάλειας του Ε.Ο.Δ όλου του Νομού.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα και αξιοποιούνται και λαμβάνονται υπόψη στα σχεδιαζόμενα οδικά έργα του Νομού αλλά και για την βελτίωση θέσεων του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

* Με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Η/Υ ολοκληρώσαμε τη μελέτη με την οποία προσδιορίστηκαν και εντοπίστηκαν τα σημεία ανάπτυξης υψηλών Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων .

Σημεία ενδιαφέροντος οι ραδιοσυχνότητες (κεραίες κινητής & κεραίες δικτύου ΟΤΕ) και οι χαμηλές συχνότητες (μετασχ. ΔΕΗ , πυλώνες υψηλής τάσης).
Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ημερίδα , αξιολογήθηκαν και είναι σημαντικά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

* Καταθέσαμε πρόταση για δημιουργία Κέντρου Πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου του γυναικολογικού καρκίνου.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Επ. Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 " του ΕΣΠΑ και στον άξονα " Ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προάσπισης Δημόσιας Υγείας".
Δαπάνη 541.000 € Διάρκεια 3 χρόνια.
Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα είτε με νέο προγραμματισμό είτε με ίδιους πόρους .
Το κέντρο θα εποπτεύεται από τις υπηρεσίες υγείας της Νομαρχίας.

* Εφαρμόσαμε το Τοπικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη νέα γρίπη.Εγινε ενημέρωση ευπαθών ομάδων (ΚΑΠΗ, γηροκομείο, σχολεία, μονάδα αεροπορίας…)

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΚΕΣΔ
ΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

* Σημαντική πρωτοβουλία της Νομαρχίας Λευκάδας ύστερα από πρόταση – απόφαση της ΕΝΑΕ να προχωρήσουν σε υπογραφή σύμβασης με το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (ΚΕΣΔ) Ίδρυμα Θ. και Δ .Τσάτσου για την εκπόνηση < Μελέτη και δημιουργία πρότυπης υπηρεσίας συντονισμού και παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης>.

Η δράση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία γιατί οι ραγδαίες αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό περιβάλλον των κρατών, θέτουν σε κίνδυνο τα βασικά θεμέλια του κοινωνικού κράτους και κατ’ επέκταση τις πολιτικές και τα προγράμματα για την ενίσχυση των περισσότερο ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
-Κάλυψη Αναγκών:
Στην παιδική μέριμνα
Προστασία 3ης ηλικίας
Ενίσχυση της οικογένειας
Υποστήριξη ΑΜΕΑ και λοιπών ευπαθών ομάδων.
Εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

* Οθωμανικές πηγές της Λευκαδίτικης Ιστορίας 1479-1684

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ν.Α Λευκάδας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών με ευθύνη των Τουρκολόγων συνεργατών και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης προχωρά η συλλογή και επεξεργασία αρχείων της Οθωμανικής κυριαρχίας από Άγκυρα, Σόφια, Κωνσταντινούπολη, Λευκάδα.
Η συγκέντρωση των αρχείων φωτίζει τις πτυχές της Οθωμανικής περιόδου της Λευκαδίτικης ιστορίας. Επίσης τα στοιχεία που προκύπτουν σε κάποιες περιπτώσεις είναι μοναδικά για την ιστορία των θεσμών της Τουρκοκρατίας σε όλο τον Ελληνικό χώρο.
Μέσα στο 2010 θα δημοσιοποιηθούν μέσω του Διαδικτύου, θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του προγράμματος στο Λευκαδίτικο κοινό και στους ειδικούς.

* Μια άλλη πρωτοβουλία που θα φέρουμε στο Ν.Σ. είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την ταξινόμηση και την κεφαλαιώδη καταγραφή του συνόλου του υλικού που φυλάσσεται στο Γ.Α.Κ. Αρχεία Ν. Λευκάδας από το 1479-1900 ώστε να καταστεί επιτέλους δυνατή η πρόσβαση των ερευνητών της Λευκαδίτικης Ιστορίας και κάθε ενδιαφερόμενου στο πολύτιμο αρχειακό υλικό. Το εν λόγω Αρχείο είναι ένα από τα πρώτα Ελληνικά Αρχεία σε αξία και σε μοναδικότητα τεκμηρίων και η μέχρι τώρα κατάστασή του έδινε μια αρνητική εικόνα για τη Λευκάδα και τον πολιτισμό της.
-ΔΙΟΙΚΗΣΗ
- Νέος οργανισμός
-Τ.Σ- Γ.Γραμ – εντεταλμένοι Σύμβουλοι.
-Αξιολόγηση στοιχείων από Υ.Σ και ορισμός Διευθυντών από το Υπηρ.Συμβούλιο
Σήμερα στη Νομαρχία Λευκάδας υπηρετούν οι λιγότεροι υπάλληλοι από κάθε άλλη εποχή λόγω αρκετών συνταξιοδοτήσεων και λόγω της καθυστέρησης προσλήψεων της χρονοβόρου και αρκετές φορές της αναποτελεσματικής διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ.

-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
Οργανώσαμε το Αρχείο της Πολεοδομίας στο οποίο επικρατούσε ένα χάος.
Όποιος ήθελε έμπαινε, έπαιρνε ότι ήθελε και επέστρεφε, όταν επέστρεφε, ότι ήθελε.
Ταξινομήθηκε και καταγράφηκε όλο το Αρχείο για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων, των μηχανικών , των πολιτών.(αναφορά στον Γερ. Γληγόρη).

* Σχέδιο πόλης Λευκάδας .Αναθέσαμε σε ιδιώτη μηχανικό για την προώθηση και την τακτοποίηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων συμπολιτών μας.
* Το σχέδιο του Περιγιαλίου ολοκληρώθηκε(Υπουργ. Πολιτισμού).
* Σχέδιο Νικιάνας είναι σε τελικό στάδιο.
* Σχέδιο Βασιλικής. Αναρτάται το σχέδιο της παλιάς πόλης και το σχέδιο στο τμήμα Πόντι – Βασιλική
* Σχέδιο Λυγιάς – Καρυωτών….

(Για το σχέδιο Λυγιάς – Καρυωτών έγινε αναφορά στους λάθος, όπως αποδείχτηκαν χειρισμούς του δήμου Λευκάδας)
.-ΠΑΜ/ΠΣΕΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Πραγματοποιήσαμε όλα όσα περιγράφονται στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όταν παρουσιαστούν.
Πρέπει να τονίσουμε την ανταπόκριση των πολιτών , των Δήμων, του Κυνηγετικού Συλλόγου, των ραδιοερασιτεχνών στην προσπάθεια να αποτρέψουμε τις πυρκαγιές αλλά και να προστατέψουμε τη Λευκάδα μας.
Η πολιτεία δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ στις Νομαρχίες για καθαρισμούς ρεμάτων , πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά έργα.
Εμείς όμως με αίσθημα ευθύνης κάναμε αρκετά και διαθέσαμε αρκετά χρήματα για καθαρισμούς ρεμάτων , αντιπλημμυρικά, καθαρισμός οδικού δικτύου κ.α.- Τιμητικές εκδηλώσεις για τους Αγρότες σε όλους τους Δήμους του Νομού
- Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση

* Διαμαρτυρία για τους αγρότες (Σταφύλια –προκαταβολή για την είσπραξη επιδότησης).
* Κινητοποίηση Καλάμου για την άγονη γραμμή.
* Πυρηνελαιουργείο
* Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό Λαό(Ι.Μ)
* Ημερίδα κλιματικές αλλαγές & επιπτώσεις στη υγεία (Ν)
* Παρέμβαση για το κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και την μη απομάκρυνση του σκάφους του Λ.Σ.
* Ημερίδα για την προστασία του Πολίτη ως χρήστη των σύγχρονων τεχνολογιών.(μελέτη – ενημέρωση μαθητών 1ου Γυμνασίου – Λυκείου).
* Ενημέρωση μαθητών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασώσεων του ΕΕΣ.
* Συνέδριο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας JEAN MONNET του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. " Η Εθνική Αντίσταση στην Λευκάδα 1941-44".
* Ημερίδα για τους Μετανάστες με το Σ.Λ.Α.
* Ημερίδα με την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου για τον καρκίνο του μαστού.
* Ημερίδα για τον Τουρισμό με τους Επαγ/τίες Τουρισμού ( 2 φορές και φέτος).
* Συλλογή στοιχείων ηχογράφηση και έκδοση cd-dvd με τραγούδια και σκοπούς της Λευκάδας από το κέντρο ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
* Έκδοση dvd του Απόλλωνα Καρυάς με Λευκαδίτικους χορούς και την ανάλυση της Λευκαδίτικης φορεσιάς και ένα cd με τις αντίστοιχες μουσικές.

* Μαρίνα ρύθμιση ενοικίου. Με ομόφωνη απόφαση του ν.σ. πετύχαμε την τακτοποίηση της εκκρεμότητας που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση και εισπράξαμε και αναδρομικά από την εγκατάσταση των επί πλέον προβλητών.(η προβλήτα είχε τοποθετηθεί το Αύγουστο του 2006 χωρίς διαπραγμάτευση για το επιπλέον μίσθωμα)
* Δάνειο. Ο μοναδικός τρόπος για την κατασκευή του Διοικητηρίου ήταν ο δανεισμός. Αυτό είχαν προκρίνει και οι προκάτοχοί μου με αποφάσεις του Ν.Σ. Προσπαθήσαμε να το εντάξουμε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά δεν ήταν επιλέξιμο ως έργο. Για το λόγο αυτό μη έχοντας άλλη δυνατότητα και εκτιμώντας την αναγκαιότητα της κατασκευής του ,ένα αίτημα χρόνων ,προχωρήσαμε στον δανεισμό με τους καλύτερους όρους εξασφαλίζοντας με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της Νομαρχίας.
* Διοικητήριο…

Προσπαθήσαμε και επιδιώξαμε την συνεργασία μας με την κυβέρνηση, τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο και όλους τους άλλους φορείς για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Λευκάδα μας και τους πολίτες της.
Με το σημερινό βουλευτή Σπύρο Μαργέλη έχουμε άριστη συνεργασία και βρισκόμαστε σε κοινή προσπάθεια. Αγωνιζόμαστε ο καθένας υπηρετώντας το δικό του θεσμικό ρόλο αλλά με ενιαία και δυνατή φωνή διεκδίκησης για τη Λευκάδα. Είμαι σίγουρος ότι η προσπάθειά μας θα έχει θετικά αποτελέσματα. Η θητεία του στη Νομαρχία την περίοδο 1999-2002, η εμπειρία του και η γνώση του έφερε την Λευκάδα νάναι πρώτη σε απορρόφηση έργων και σε ετοιμότητα μελετών.
Το Νοέμβριο του 2010 οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με το νέο νόμο που θα προκύψει ύστερα από διαβούλευση των φορέων ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και των πολιτών. Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έχει κατατεθεί και έχει ενσωματώσει την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Δράμα και του μετέπειτα θεματικού συνεδρίου μας στην Αθήνα. Η νέα κυβέρνηση τολμά σήμερα να καταθέτει προς διαβούλευση και σε συνέχεια να γίνει νομοθέτημα ένα σχέδιο προς όφελος των πολιτών και της χώρας, ένα σχέδιο αυτοδιοικητικό με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση. Ευελπιστούμε ότι οι αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στον πρώτο και δεύτερο βαθμό θα συνοδεύονται και από τους αντίστοιχους πόρους. Έχουμε άποψη και για την λειτουργία της Περιφέρειας και για την έδρα της.

Στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη αν διατηρηθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εμείς διεκδικούμε την έδρα .
Αυτό διευκολύνει όλα τα νησιά και είναι αποδεκτό από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.Για την Λευκάδα ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι μια πρόκληση. Είναι καλό να καταλήξουμε σε μία πρόταση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το στελεχιακό μας δυναμικό σε μια συλλογική προσπάθεια για τον τόπο μας.
Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και στις εκλογές του Νοεμβρίου για την αυτοδιοίκηση δηλώνουμε παρόντες.
Αγαπητοί συμπατριώτες
Τελειώνοντας .
Με τον ίδιο τρόπο που πορευτήκαμε μαζί αυτά τα τρία χρόνια με την επικοινωνία μας καθημερινά στο γραφείο μου, στα χωριά, στις εκδηλώσεις ,έτσι θα συνεχίσουμε και το υπόλοιπο της θητείας μας.
Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα και δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε τα πάντα.
Θα συνεχίσουμε όμως να αγωνιζόμαστε μαζί για να καταφέρουμε περισσότερα για τους συμπολίτες μας και για την Λευκάδα μας.
Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες υπαλλήλους μας, τους Αντινομάρχες, τους εντεταλμένους συμβούλους, τον πρόεδρο του Ν.Σ., τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους νομαρχιακούς συμβούλους της παράταξής μας και της μειοψηφίας, τον ειδικό σύμβουλο και τον γεν. γραμματέα της Νομαρχίας γιατί προσέφεραν ουσιαστικά και καταλυτικά σ αυτή μας την προσπάθεια.
Τέλος ,ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, επίσης ευχαριστώ και όλους τους συμπολίτες μας που με τον καλό τους λόγο ,την κριτική τους και τις παρατηρήσεις τους μας βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι.
Ευχαριστώ θερμά το Studio Lefkatas και την Βάσω και Βαγγέλη Κτενά, την Βιβιάννα Βαρδή και τον Λευκαδίτικο Λόγο, την κ.Μεσσήνη από τα Νέα της Λευκάδας,τον Γιάννη Θούα και τον Ραδιοσταθμό του, τον Αχελώος Τ.V και όλα τα υπόλοιπα τοπικά Μ.Μ.Ε.”

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις παρεμβάσεις και τις μελέτες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο σημερινό απολογισμό

Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ν.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1. ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΡ.ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΤΩΝ 2007, 2008, 2009

ΕΤΗ

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ε.Ο.Τ.


ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΗΣ (ΕΥΡΩ)

2007


125.000,00


150.000


275.000,00

2008


80.000,00


160.000*


240.000,000

2009


145.000,00


160.000*


305.000,00

ΣΥΝΟΛΟ


350.000,00
* Για το έτος 2008 έχουν εγκριθεί από ΕΟΤ 160.000€ αλλά έχουν αποσταλεί μόνο 64.000€ (το 40%) και αναμένονται ακόμη 96.000€ για δε το έτος 2009 έχουν εγκριθεί 160.000,00€ και δεν έχουν μέχρι σήμερα αποσταλεί..
Η προβολή του Νομού στις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές αλλά και στην Ελληνική επικράτεια συνδυάστηκαν με διάφορες προωθητικές ενέργειες οι κυριότερες των οποίων ήταν:
1. 1.800 και πλέον αποστολές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για την άμεση πληροφόρηση τουριστικών φορέων, υπηρεσιών, τρίτων κ.λπ. έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό (φόλντερ, φυλλάδια, οδηγοί, χάρτες, αφίσες, DVD κλπ).
2. Άμεση πληροφόρηση 30.000 επισκεπτών του Νομού με διανομή έντυπου διαφημιστικού υλικού μέσα από το info-kiosk της Νομαρχίας.
3. Συμμετοχή σε 72 Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις (61 στο εξωτερικό και 11 στο εσωτερικό)
και αποστολή πλούσιου οπτικοακουστικού κ.α. διαφημιστικού υλικού της Ν.Α. Λευκάδας, της Ο.Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και της Ένωσης Ξενοδόχων, σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που συμμετείχε ο Νομός με δαπάνες της Ν.Α. Λευκάδας.
4. Διαφήμιση στα Μ.Μ.Ε.

* 755 τηλεοπτικά σπότ σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
* 567 τηλεοπτικά σπότ σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
* 207 τηλεοπτικά σπότ σε δύο δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια.
* Μεταδόσεις ντοκιμαντέρ σε Αυστρία, Γερμανία κ.λπ. κράτη
* 466 ραδιοφωνικά σπότ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
* 558 ραδιοφωνικά σπότ σε περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
* 80 καταχωρήσεις σε πανελλαδικής κυκλοφορίας και μεγάλης αναγνωσιμότητας περιοδικά.
* 100 και πλέον καταχωρήσεις σε πανελλαδικής κυκλοφορίας και μεγάλης αναγνωσιμότητας εφημερίδες.
* 50 και πλέον καταχωρήσεις σε εφημερίδες της επαρχίας.
* 60 και πλέον αφιερώματα σε εφημερίδες της επαρχίας.
* 18 και καταχωρήσεις σε περιοδικά του εξωτερικού (Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρο, Πολωνία,Βουλγαρία).

5. Διαφήμιση στο Διαδίκτυο

* Προβολή μέσω banner σε 18 WebSites με πάνω από 5,5 εκατομμύρια εμφανίσεις (impressions)
* Αφιερώματα σε 39 WebSites υψηλής επισκεψιμότητας.

2.ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Απολογιστικά στοιχεία Πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων της Ν.Α. Λευκάδας, ετών 2007, 2008, 2009

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΑΠΑΝΗ €

Σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με τα Πνευματικά Κέντρα των Δήμων, για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ως εξής:

Φορέας

2007


2008


2009


Σύνολο

Π.Κ. Δήμου Λευκάδας


118.000


112.000


115.000


345.000

Π.Κ. Δήμου Καρυάς


21.500


20.000


20.000


61.500

Π.Κ. Δήμου Σφακιωτών


17.500


20.000


20.000


57.500

Π.Κ. Δήμου Μεγανησίου


18.000


15.000


15.000


48.000

Π.Κ. Δήμου Απολλωνίων


18.000


10.000


10.000


38.000550.000

Συνδιοργάνωση 34 εκδηλώσεων με: τον ΟΡΦΕΑ, την ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ, την ΦΕΛ, την Ι.Μ.Λ.&Ι., το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και άλλους πολιτιστικούς φορείς του Νομού.


112.503

Συνδιοργάνωση με τους ΟΤΑ του Νομού, 47 συναυλιών σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, σε Δημοτικά Διαμερίσματα και Κοινότητες του Νομού


70.862

Οργάνωση 24 εκδηλώσεων προβολής της Επτανησιακής μουσικής παράδοσης. Καντάδες


19.610

Εκτυπώσεις βιβλίων, προμήθεια βιβλίων Λευκαδιτών πνευματικών δημιουργών, και βιβλιοπαρουσιάσεις


27.720

Προμήθεια ειδών υλικοτεχνικής υποδομής (παραδοσιακών στολών, λαβάρων, κλπ)


19.337

Οργάνωση ή συνδιοργάνωση Συνεδρίων, Ημερίδων


11.330

Έκδοση κατ΄έτος του ενιαίου δίγλωσσου ειδικού ενημερωτικού εντύπου με τα προγράμματα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νομό


6.500

Σύνολο


817.862

3.ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Ν.Ε.Λ.Ε.) τΟ
Το Τμήμα Διαρκούς Κατάρτισης Ενηλίκων και Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) διοργάνωσε από το 2007 έως και το 2009 στο Νομό Λευκάδας τα παρακάτω σεμινάρια:

ΕΤΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤ΄ΕΤΟΣ ΔΑΠΑΝΗ

2007


18


281


19.275,61

2008


12


145


15.044,69

2009


10


157


15.000,00 περίπου

ΣΥΝΟΛΑ


40


583


49.320,30

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ :

* ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ,
* ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ,
* ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ) (ΟΥΤΙ),
* ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
* ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,
* ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,
* ΤΕΧΝΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,
* ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,
* ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ,
* ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ,
* ΘΕΑΤΡΟ (προετοιμασία παράστασης)
* ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑ,
* ΚΟΠΤΙΚΗ-ΡΑΠΤΙΚΗ,
* KATAΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ(ΑΝΔΡΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ) ΜΕ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΟΛΗ,
* ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ,
* ΨΗΦΙΔΩΤΟ,
* ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,
* ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ,
* ΚΕΝΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ,
* ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ,
* ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ
* σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης Ραδιοφωνικό Σεμινάριο και
* παραγωγή dvd σχετικού με τη δια βίου μάθηση.

ΙΙ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή, στην προσπάθειά του να προστατέψει τα συμφέροντα των καταναλωτών, πραγματοποίησε 854 ελέγχους και 150 δειγματοληψίες προϊόντων και συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους και δειγματοληψίες στην αγορά.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤ΄ΕΤΟΣ ΕΛΕΓΧΩΝ

Έλεγχοι σε :

Έτος 2007


Έτος 2008


Έτος 2009


ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΤ΄ΑΝΤΙΚ.

Καταστήματα Εστίασης και Αναψυχής


60


37


40


137

Κρεοπωλεία


35


28


30


93

Ιχθυοπωλεία


38


17


27


82

Οπωροπωλεία


18


10


15


43

Αρτοποιεία
Πρατήρια άρτου


25


17


07


49

Σούπερ Μάρκετ
Μίνι Μάρκετ


20


20


20


60

Κυλικεία


13


-


09


22

Εμπορικά καταστήματα


65


80


15


160

Κάβες ποτών


10


-


-


10

Φαρμακεία


10


08


05


23

Πρατήρια υγρών καυσίμων


50


60


60


170

Βυτιοφόρα


5


-


-


05

ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΟΥΣ


349


277


228


854 (ΤΡΙΕΤΙΑΣ)

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΤ΄ΕΤΟΣ

Δειγματοληψίες

Έτος 2007


Έτος 2008


Έτος 2009


ΣΥΝΟΛΟ

Προσυσκευασμένα προιόντα


39


42


25


106

Υγρά καύσιμα


16


11


17


44

ΣΥΝΟΛΟ


55


53


42


150

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο Περιοδικός έλεγχος Μέτρων και Σταθμών στις Επιχειρήσεις του Νομού μας με τον έλεγχο της ακρίβειας των ζυγιστικών οργάνων που χρησιμοποιούν.

ΜΕΛΕΤΕΣ 2009

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ


ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ €


ΣΤΑΔΙΟ


ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

1


Μελέτη Αποκατάστασης δρόμου Αγ. Νικήτα - Καλαμίτσι


137.581,60


Κτηματολόγιο
(ώριμη για ένταξη)


87.051,30€

2.


Μελέτη βελτίωσης δρόμου Χορτάτα - Εγκλουβή - Βαυκερή


339.150,00


Κτηματολόγιο
(ώριμη για ένταξη)


158.486,11€

3.


Μελέτη βελτίωσης δρόμου Κομηλιό - Δράγανο – Αθάνι


150.000,00


Έγκριση ΠΠΕ
Τοπ/φική Αποτύπωση


12.437,27€

4.


Μελέτη Εγκάρσιος οδικού Άξονα Νυδρί – Αγ. Νικήτας (τμήμα Πλατύστομα –Αγ.Νικήτας).


635.000,00


Κτηματολόγιο
(ώριμη για ένταξη)
Έχει προταθεί στο ΕΣΠΑ


652.517,16€

5.


Μελέτη δρόμου Αμούσω - Αγιοφύλι - Βασιλική (περιφερειακός)


370.000,00


Κτηματολόγιο
(ώριμη για ένταξη)


235.724,18€
+100.000,00€ (για πληρωμή)

6.


Μελέτη δρόμου Αθάνι - Αγ. Πέτρος


171.000,00


Κτηματολόγιο
(ώριμη για ένταξη)


129.067,20€

7.


Μελέτη νέου δρόμου Φτερνό - Ρούδα


159.305,00


Οριστική Μελέτη Οδοποιίας


29.088,77€

8.


Μελέτη Επιβατικού Λιμένα Νότιας Λευκάδας


288.547,68


ΠΠΕ, Προμελέτη Λιμενικών


241.099,42€

9.


Μελέτη Λιμανιού Δήμου Ελλομένου - Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Δήμου Ελλομένου (από Περιγιάλι μέχρι Μεγ. Αυλάκι).


698.321,71


Οριστική Αρχ/κων, Η/Μ, Αναμονή γνωμοδοτήσεων φορέων (Λιμ. Ταμ., Δ. Ελ.)


292.592,57€

10.


Μελέτη Επείγουσες παρεμβάσεις τμημάτων Επαρχ. Δρόμου Λευκάδα - Σφακιώτες


36.000,00


Ολοκληρώθηκε


27.608,00€

11.


Μελέτη δρόμου σύνδεσης Εξάνθειας με Επαρχιακό δρόμο Δρυμώνα – Αγ. Νικήτα.


40.000,00


Αναγνωριστική


-----

12.


Προμελέτη Αλιευτικού καταφυγίου Πόρου


37.000,00


Συμβασιοποιήθηκε


-----

13.


Μελέτη παράκαμψης δύο ελιγμών μήκους 1Km επί της Επαρχιακής οδού Λευκάδας – Καρυάς (παράκαμψη Καρφακέικα – στροφές Λάππα)


30.000,00


Αναγνωριστική


-----

14.


Μελέτη Ανάπλασης – πεζοδρόμηση κεντρικού δρόμου Νυδριού & ανάπλαση προσόψεων κτιρίων κεντρικού δρόμου & παραλίας Νυδριού


150.000,00


Μελέτη εφαρμογής Αρχιτεκτονικών


145.433,87€

15.


Μελέτη Αποχέτευσης Δήμου Καρυάς


268.000,00


Υπογραφή Σύμβασης με Ανάδοχο


-----

16.


Μελέτη Αποχέτευσης Δήμου Σφακιωτών


150.000,00


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος


-----

17.


Μελέτη βελτίωσης Επαρχιακού δρόμου Αγ. Ηλίας – Εγκλουβή


150.000,00


Προμελέτη παρακάμψεων Αγ. Ηλία, Εγκλουβής.


23.823,36€

18.


Μελέτη διαπλάτυνσης Διαύλου αφαίρεση αμμόγλωσσας, κατασκευή υφάλων μόλων & κρηπίδωμα στην Ανατολική παραλία
Ολοκληρώνεται από ΥΠΕΧΩΔΕ έψει προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΌΣΑ ΠΡΟΕΙΠΑ;
ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ:
ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...;

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟ: ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΒΛΥΧΟ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΛΑΚΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΩΧΩΡΙ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΑΔΟΥΡΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ ΝΥΔΡΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου