Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΛΥΧΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ



Υπάρχουν πολλά πράγματα που με ενοχλούν στο πως χειρίζεται ο Δήμαρχος Ελλομένου τα έργα του Δήμου, πολύ περισσότερο ενοχλούμαι από τη νοοτροπία του καθώς και τον έλεγχο που ασκείται απο τους συνεργάτες του στα διάφορα έργα που έχουν ξεκινήσει και έχουν μείνει ατελείωτα χρόνια τώρα.

Ζώντας απο το χώρο της οικοδομής, είναι η ζωή μου ένα με τα τεχνικά θέματα,
όχι σε κάθε μορφή τους αλλά σίγουρα μπορώ να αντιληφθώ το ότι:

Για να γίνει ένα έργο και όχληση θα υπάρξει πρόσκαιρα και χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί άρα και υπομονή για να τελειώσει η υλοποίηση του,ενώ όσο μεγαλύτερο το έργο τόσο μεγαλύτερη η όχληση όσο κι ο χρόνος πραγματοποίησης αλλά και η υπομονή που θα χρειαστεί, αφού αντίστοιχα μεγάλο είναι το κέρδος-όφελος και κυρίως μακροπρόθεσμα.

Απο την άλλη όσο μένει κανείς αμέτοχος- αδιάφορος για τα αναμενόμενα αποτελέσματα, την όχληση και για το χρόνο της υλοποίησης ενός έργου- στην Ελλάδα γενικά- τόσο περισσότερο κακής ποιότητας θα είναι τα αποτελέσματα, τόσο περισσότερη η όχληση -μέχρι ασυδοσίας-, και τόσο ατελείωτο θα μένει το έργο.

Σαν άνθρωπος θεωρώ ότι έχω ιδιαίτερα μεγάλα αποθέματα και κατανόησης και υπομονής και περιμένω τώρα χρόνια πρίν γράψω αυτό το άρθρο αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι το τελευταίο γιατί είναι παροιμιώδης και η επιμονή μου....όσοι είστε αναγνώστες του παρόντος θα το κατανοείτε φαντάζομαι.

Μετά τον πρόλογο αυτό θα ήθελα να σας παρουσιάσω λίγο την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστο.
Ξεκίνησαν έργα στο δήμο μας ωραία λέμε κάτι γίνεται, σε σχέση με την απόλυτη απραξία των προηγούμενων χρόνων.
Θα γίνει βιολογικός καθαρισμός στο δήμο μας , τον πιο τουριστικό δήμο της Λευκάδας που ζεί απο τον τουρισμό κατα κύριο λόγο.

Στον έλεγχο μεγάλων έργων χρειάζεται και γνώση για να ελέγξει κανείς προδιαγραφές και ποιότητα κατασκευής αλλά και συνεχή ενασχόληση, τακτικές πληρωμές και βέβαια σωστές συμφωνίες εξαρχής, ώστε να μην ξεφύγει χρονικά ο έλεγχος ηθελημένα ώστε να ασκηθεί πίεση για να γίνουν οι πληρωμές.
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου σίγουρα δεν μπορεί να υποστηρίξει όλο το έργο μόνη της εξάλλου δεν είναι αυτός ο ρόλος της.
Τα τοπικά όργανα δεν είναι καταρτισμένα για έργα του μεγέθους και τέλος η υποστήριξη απο τον κρατικό οργανισμό υπήρξε κάθε άλλο παρά συνεπής και σωστή.

Αποτέλεσμα λανθασμένες συμβάσεις που αφήνουν το δήμο ακάλυπτο νομικά δείτε πώς:
Ο εργολάβος για να πάρει τα χρήματα του χρονοτριβούσε, δεν ολοκλήρωσε εγκαίρως τα έργα κι έτσι έπιασε η τουριστική περίοδος και βεβαίως ασκήθηκαν πιέσεις για να αρθούν πρόσκαιρα οι εργασίες για τα έργα αφού είχε κυριολεκτικά σκαφτεί ο δήμος απο άκρη σε άκρη.

Αφού ο δήμος ανέβαλε με δική του ευθύνη το έργο μπήκε σε λειτουργία παράγραφος της σύμβασης του έργου που δίνει το δικαίωμα στον εργολάβο να την τελειώσει μονομερώς παραδίδοντας το έργο ώς έχει ημιτελές!!!

Ο κάθε εργολάβος βάζει αυτή την παράγραφο ώστε να αποδεσμεύεται απο αυτούς που τον καθυστερούν χρονικά πέραν του δέοντος, εδώ όμως υπάρχει δόλος.

Άφησε ανολοκλήρωτα έργα που ενέχουν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια για την περιουσία των κατοίκων.
Άφησε κατεστραμένο το οδικό δίκτυο σε βαθμό κακουργήματος!!!
έχουν γίνει ατυχήματα εξαιτίας του, έχουν καταστραφεί οχήματα, έχει χυθεί αίμα, έχουν καταστραφεί περιουσίες[αμορτισέρ,λάστιχα, ταμπλώ], και έχουν κακοπάθει οι σπονδυλικές στήλες των ανθρώπων για δύο χρόνια τώρα.


Άφησε μισοτελειωμένα και κυρίως κακοκατασκευασμένα αφού δεν υπήρχε επιβλέπων μηχανικός του κράτους επειδή δεν υπήρχαν χρήματα να πληρωθεί ούτε έχει παραληφθεί ελεγμένο κανένα τμήμα του έργου.
Ξέφραγο το αμπέλι δηλαδή!

Όσοι είναι αναγκασμένοι να περνάνε κάθε μέρα απο το Βλυχό μέχρι τη Λευκάδα περνάνε απο βομβαρδισμένο τοπίο, οι δρόμοι ΛΑΚΟΥ- ΣΤΡΑΚΟΥ όπως έλεγαν οι τσοπάνηδες παλιά για δρόμο που δεν πατιέται ούτε απο κατσίκια.

Αντε τώρα να περνάς με τη περιουσία σου το καινούριο σου αυτοκίνητο απο τα χαντάκια τα χώματα τις λακούβες, που εκείνοι οι δόλιοι οι υπάλληλοι του δήμου δεν προλαβαίνουν να κλείνουν, και κάθε γκουπ να λές και μια βρισιά για το σπίτι τους.

Δικαιολογημένος είσαι αλλά και αδικαιολόγητος ταυτόχρονα.
Η αιτία υπάρχει αλλά φταίς και σύ που δεν διαμαρτύρεσαι περιμένεις να γίνουν όλα αυτόματα πού ζεις ρε Καραμήτρο

Ειδικά για το Βλυχό που δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικά και έχοντας το μέσα δρόμο πεζόδρομο μέχρι την αστυνομία όλα έγιναν ποιο χαλαρά λίγο πριν τις γιορτές έκλεισαν τα χαντάκια με τα νερά και τα χώματα. Απο κεί και πάνω είναι άλλος θεός ....
Είναι ακόμη χωματόδρομος όπως το 1972 που πρωτοασφαλτοστρώθηκε. ΌΧΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΆ ΌΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ.

Η απάντηση ότι αυτό έγινε γιατί θέλησαν να περάσει ο ίδιος εργολάβος το έργο της ύδρευσης είναι απάντηση ανθρώπου που δεν γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα των αναθέσεων.
Σωστό και θεμιτό να γίνονται με μιάς όλες οι υποδομές για να μην ξανασκάβουμε, αλλά όχι αφήνοντας τρία χρόνια ανοιχτό το δρόμο!!!
ΕΛΕΟΣ κι ο πλέον υπομονετικός θα πάρει το τουφέκι και θα σας γεμίσει το κώλο με σκάγια κύριοι.

Δεν μπορεί να γίνει ανάθεση έργου τέτοιου μεγέθους με αυτοανάθεση πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού.
Η αντιπολίτευση εννοείται βρήκε το σκάλωμα και το έκανε σημαία. Αποτέλεσμα η έλλειψη γνώσης έφερε τη καθυστέρηση αφού το έργο δεν συνέφερε πια τον εργολάβο και μπορούσε πια μέσω σύμβασης καλυπτόμενος να το αφήσει ως έχει...

Τώρα τελευταία έσκαψαν κι απο το κάτω μέρος απο την αστυνομία μέχρι το γεφύρι πέταξαν ένα σωληνάκι ποτίσματος και έβαλαν καμια εικοσαριά παροχές για να χρησιμοποιηθούν προφανώς άκουσαν ότι σύντομα θα έχουμε λειψυδρία και σκέφτηκαν ότι δεν θα χρειαστούν κανονικές παροχές που κοστίζουν κιόλας...

έσκαψαν άναρχα έσπασαν τα πεζοδρόμια αντί να τα κόψουν, έριξαν σωλήνες στη μέση του πουθενά αφήνοντας βέβαια κάποια τσιμεντένια φρεάτια για να μπούν τα καπάκια αλλά.... μόλις μισό μέτρο κάτω απο την επιφάνεια του πεζοδρομίου!!!
Τα κάνανε κομματια όλα και τα άφησαν δυο μήνες έτσι, βλέπετε έχει πάρει πολλές δουλειές ο εργολάβος ώς συνήθως και τα συνεργεία δουλεύουν σε πέντε εστίες ταυτόχρονα.
Κακομάστορα βάζεις για δουλειά κακό αποτέλεσμα θα έχεις είναι εύλογο να συμβεί το ίδιο.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΈΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΈΡΓΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ-ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΡΠΑΚΟΛΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

ΚΑΝΤΕ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ: ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Η ΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Ολα αυτά γιατί; Επειδή δεν λειτουργεί ομαδικά η κατάσταση, δεν χρησιμοποιεί ο δήμος τη γνώση του παρελθόντος δεν έχει την υποστήριξη και τη γνώση από τα κεντρικά και βέβαια ούτε την πολυτέλεια του χρόνου να ωριμάσει αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει στα μεγάλα κατευθείαν.
Οι δήμαρχοι πια δεν έχουν ούτε κατάρτιση ούτε υποστήριξη ούτε θέληση μετά απο λίγο να γίνονται τα πράγματα όπως πρέπει.

Στο δήμο Λευκαδος και Ελλομένου δεν έχουν εισπράξει εδώ και καιρό δεκάρα τσακιστή για νερό και τέλη απο νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Στο Βλυχό δεν έχει έρθει λογαριασμός για το νερό εδώ και δύο χρόνια...
Στη Λευκάδα δεν είχαν χρήματα να στολίσουν για τις γιορτές γιατί ο Δήμος έχει χρεωκοπήσει αφού δεν έχει να πληρώσει ούτε τη Δεη και κόβει εναλλάξ το ρεύμα σε συνοικίες για να πιέσει ώστε να πάρει καμιά δεκάρα αλλά που;
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ
και πως να έχει αφού δεν ζητάει; εγώ ο ίδιος έχω να λάβω λογαριασμό δύο εξάμηνα στη Λευκάδα και δύο χρόνια στο Βλυχό.
Απο τους επιχειρηματίες με τις ξαπλώστρες έχουν να λαβαίνουν χιλιάδες ευρώ,άρα απο τους επαγγελματίες στο σύνολο τους φανταστείτε τι γίνεται.

Τα έργα πρέπει να γίνονται βάσει προτύπων το ίδιο και το εργοτάξιο που δεν τηρεί προδιαγραφές ασφαλείας, για αυτό ευθύνεται το κράτος που δεν ελέγχει και ο πολίτης που δεν τσιγκλάει το κράτος να ελέγχει.

Ακόμη και αυτά που κάνει ο απλός ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης αν κάνατε, πρόοδος θα υπήρχε στα ζητήματα, και το χειρότερο δεν είναι ότι δεν μπορείτε γιατί δεν πιστεύω ότι είστε ανίκανοι όμως σίγουρα δουλεύετε με λάθος τρόπο είτε θα διορθώσετε τα κακώς κείμενα είτε θα διορθωθείτε καθώς πρέπει.

Αν αυτά που περνάνε απο το χέρι σου δεν τα κάνεις τι να περιμένει κανείς περαιτέρω;
Προσέξτε καλά γιατί αυτό που θα περιμένουμε πια εναγωνίως θα είναι να πάτε σπίτια σας...να διορθωθείτε!!!

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου