Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009 ο νομάρχης και ο βουλευτής Λευκάδας Κ. Αραβανής και Σπ. Μαργέλης επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών κ. Θ. Μωραΐτη.


Αντικείμενο της συνάντησης, η έγκριση της «Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού Περιγιαλίου» του Δήμου Ελλομένου, την οποία εκτελεί το Υπουργείο.

Έγινε ενημέρωση στον κ. Υφυπουργό, ότι η μελέτη αυτή έχει ανατεθεί από το Υπουργείο προ 15ετίας, και συζήτησαν την προώθηση της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, για να δοθεί λύση στα αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής.


Ο κ. Μωραϊτης τους ενημέρωσε ότι το σχέδιο Π.Δ. έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για την συνυπογραφή και ότι παρακολουθεί το θέμα για την άμεση λύση του προβλήματος.


Στη συνέχεια ο κ. Αραβανής επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Οικονομίας Ναυτιλίας & Ανταγωνιστικότητας κ. Στ. Αρναουτάκη και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους στα προγράμματα ΄΄ Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και ΄΄ΚΗΦΗ΄΄,

Οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάϊο 2009.
Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Νομάρχη ότι μόλις η Π.Ι.Ν. υποβάλλει το σχετικό αίτημα, άμεσα θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στα προαναφερθέντα προγράμματα.
Συζήτησαν επίσης για την πορεία των έργων στο Νομό μας, και ζητήθηκε εκ μέρους του κ. Νομάρχη, η χρηματοδότηση ώριμων έργων και μελετών.
Ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα.
Τέλος ο κ. Αραβανής συμμετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας της Ε.Ν.Α.Ε., της οποίας είναι μέλος, με θέμα: « Μελέτη σκοπιμότητας για τη Δημιουργία της Πρότυπης Υπηρεσίας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας στη Νομαρχία Λευκάδας» η οποία έχει επιλεγεί από την Ε.Ν.Α.Ε., και η μελέτη εκτελείται από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου.

Πηγή λευκάδα πρες

«Ιερό δικαίωμα»


Λυχνίας σβησθείσης, πάσα κυβέρνηση ομοία εστί

Στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν συναντήθηκαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος Στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν συναντήθηκαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Υιοθετήθηκε ψήφισμα από τον ΟΗΕ για την επιστροφή και την αποκατάσταση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.


Αυτήν την ιδιαίτερη ευκαιρία είχε η χώρα μας ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Ο κ. Γερουλάνος μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στην ολομέλεια της 64ης γενικής συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο συζήτησης για την επιστροφή και αποκατάσταση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους.

Το σχετικό σχέδιο ψηφίσματος είχε υποβληθεί από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Αναστάση Μητσιάλη, στις 16 Νοεμβρίου. Ετυχε αποδοχής από άλλα 85 κράτη - μέλη και υιοθετήθηκε συναινετικά, χωρίς ψηφοφορία.

«Στον Παρθενώνα αρκετοί πολιτισμοί, αν όχι ο κόσμος στο σύνολό του, αναγνωρίζουν ένα σύμβολο ανθρωπισμού», τόνισε ο κ. Γερουλάνος. Εκανε σαφές πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί «με άλλα μουσεία, ώστε να βρούμε τρόπους για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, τα οποία θα εμπλουτίσουν αντί να καταστήσουν φτωχότερες τις εξαιρετικές τους συλλογές».

Δηλαδή, εκδήλωσε πρόθεση της ελληνικής πλευράς για ανταλλαγή αρχαιοτήτων σε περιοδική βάση, με τη μορφή περιοδικών εκθέσεων (ή και μακροχρόνιων δανεισμών - αυτό είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί σε δεύτερο βήμα).

Ταυτοχρόνως, δηλώνει εμμέσως ότι είναι πιθανό να διεκδικήσουμε παρθενώνεια γλυπτά και από άλλα μουσεία. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά την ομιλία του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η ακεραιότητα ενός μνημείου, ενός αριστουργήματος, ενός έργου τέχνης θα πρέπει να θεωρείται δικαίωμα τόσο ιερό όσο οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα υπερασπίζεται αυτός εδώ ο Οργανισμός, διότι η ακεραιότητα ενός παγκόσμιου συμβόλου πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να είναι το ίδιο σημαντική όσο και η ίδια η πολιτιστική κληρονομιά».

Είχε επίσης συνάντηση με το Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσε πως έγινε μια συζήτηση σε βάθος και προανήγγειλε συνεργασία σε διάφορα θέματα, στην οποία ο ίδιος, όπως είπε, προσβλέπει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον υπουργό για την παρουσία του στο χώρο της Αρχιεπισκοπής και τόνισε ότι: «Εχω έναν ιδιαίτερο λόγο να ευχαριστώ τον υπουργό γιατί έχει ένα μεγάλο όνομα, το όνομα Γερουλάνος, και συμβαίνει να έχω μνήμες και ακόμα και με τον προπάππο του, τον κορυφαίο Ελληνα γιατρό στον 20ό αιώνα, και επομένως είχα έναν πρόσθετο λόγο να χαρώ τη σημερινή επίσκεψη.

Επιπλέον, είχε ιδιαίτερο λόγο το ότι η επίσκεψη γίνεται από έναν υπουργό που ασχολείται με θέματα πολιτισμού και θέματα και αθλητισμού και τουρισμού, τα οποία είναι πάρα πολύ ζωτικά θέματα για τη σύγχρονη Ελλάδα.

Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών και είχα τη δυνατότητα και εγώ προσωπικά να δω τι μπορεί να γίνει από πλευράς και δικής μας εδώ συμβολής αλλά και γενικότερα, ώστε να αυξηθεί ο σωστός και καρποφόρος τουρισμός για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα μας είναι ένας τόπος ο οποίος είναι ένας κορυφαίος για επίσκεψη, θα πω για προσκύνημα από όλον τον κόσμο».

πηγή Ελευθεροτυπία, Αγγελική Κώττη









Μείωση 56% σε εξαγορές - συγχωνεύσεις
ΟΟΣΑ: Η πτώση -η μεγαλύτερη από το 1995- είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των επενδύσεων

Associated Press, Reuters

Σημαντική πτώση, της τάξης του 56%, αναμένεται να σημειώσει διεθνώς η αξία των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2009, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των επενδύσεων των εταιρειών που εδρεύουν στα βιομηχανικά αλλά και τα αναπτυσσόμενα κράτη, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι. Σε σχετικό ανακοινωθέν, ο διεθνής οργανισμός σημειώνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της αξίας των εξαγορών και συγχωνεύσεων από το 1995.

Ενδεικτικό των αρνητικών επιπτώσεων που είχε η διεθνής οικονομική κρίση σε νευραλγικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας είναι το ότι η μείωση των εξαγορών και συγχωνεύσεων προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των επενδύσεων, της τάξης του 60%, από τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στις 30 εύρωστες οικονομίες του ΟΟΣΑ.

Αγγιξε, όμως, και άλλες δυναμικές οικονομίες, όπως της Κίνας και της Βραζιλίας. Εμπειρογνώμονες και οικονομικοί αναλυτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την προοπτική των συγχωνεύσεων και των εξαγορών και τον ερχόμενο χρόνο, εφόσον μία δυναμική οικονομική ανάπτυξη δεν είναι προς το παρόν ορατή.

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η πτώση προέρχεται κυρίως από τη μείωση της αξίας των διασυνοριακών συγχωνεύσεων και εξαγορών, της τάξης του 69%, μεταξύ επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ: Και συγκεκριμένα, από το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2008 στα 454 δισ. δολάρια το 2009.

Αλλά και οι εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών από και προς τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Ρωσία και τη Νότιο Αφρική μειώθηκαν κατά 62%, στα 46 δισ. δολ. από 121 δισ. δολ. πέρυσι.

Σύμφωνα με προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού, η δραστηριότητα μεταξύ των χωρών αυτών μειώθηκε εφέτος στα 80 δισ. δολ. από τα 140 και πλέον δισ. δολ. το 2008. Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι οι διεθνείς επενδύσεις σε εξαγορές και συγχωνεύσεις στις έξι ισχυρότερες αναδυόμενες οικονομίες είχε εμφανίσει άνοδο το 2007-08 κατά 30%. Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ γίνονται με βάση στοιχεία που καλύπτουν μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Στις 17 Σεπτεμβρίου η υπηρεσία εμπορίου και ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNCTAD) διευκρίνισε ότι η διεθνής επενδυτική δραστηριότητα -στην οποία πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την οικονομική τους πρόοδο- χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια ώστε να ανακάμψει.

πηγή καθημερινή








Να ανοίξει ο φάκελος του σκανδάλου ZIMENΣ ζήτησε ο Σήφης Βαλυράκης.

Κατέθεσε επτασέλιδο κείμενο στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζητώντας τις υπογραφές των βουλευτών
«Προσωπική πρωτοβουλία», χαρακτήρισε ο Σ. Βαλυράκης την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

«Καμπανάκι» εκ των έσω προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens «χτύπησε» χθες από βουλευτές της συμπολίτευσης, με πιο χαρακτηριστική θέση αυτή του Σήφη Βαλυράκη.

Ο βουλευτής Χανίων κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετική πρόταση, κάνοντας λόγο για «προσωπική του πρωτοβουλία», της οποίας δεν προηγήθηκε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αφού τόνισε ότι «εγώ δεν είμαι κυβερνητικό όργανο».

«Προσωπική πρωτοβουλία», χαρακτήρισε ο Σ. Βαλυράκης την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Κι ενώ νωρίτερα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης έλεγε, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής που είχε ως αντικείμενο τον ρόλο του ΑΣΕΠ, ότι πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι με όλες τις υποθέσεις ακόμη και αν έχουν παραγραφεί τα ενδεχόμενα αδικήματα όπως μεταξύ άλλων οι υποκλοπές, τα δομημένα ομόλογα και το Βατοπέδι, ο κ. Βαλυράκης έθεσε αιφνιδίως το θέμα της Siemens λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορώ εγώ να μαζέψω τις κατάλληλες υπογραφές (απαιτούνται 60 βουλευτές), ωστόσο σημείωσε ότι η δική του υπογραφή θα είναι η πρώτη, όποτε αυτό γίνει.

Αμέσως μετά κατέθεσε επτασέλιδη πρόταση για το θέμα στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μ. Παπαϊωάννου, καλώντας «τους βουλευτές της Ολομέλειας της Βουλής να την υιοθετήσουν και να την υπογράψουν κατά συνείδηση», ενώ επισημαίνει ότι «υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι πολιτικά πρόσωπα από τα παρασκήνια κατεύθυναν τις σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις διαφθοράς, χρηματισμού και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και στη συνέχεια τη μεθόδευση της συγκάλυψής τους». «Αναμένουμε από την κυβέρνηση τις σχετικές πρωτοβουλίες» απάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση τις σχετικές πρωτοβουλίες», η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Μιλ. Παπαϊωάννου
«Αναμένουμε από την κυβέρνηση τις σχετικές πρωτοβουλίες», η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Μιλ. Παπαϊωάννου

πηγή Έθνος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ


Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου