Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΜΑΡΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ



Μύρισε άνοιξη η φύση και κοντά στην άνοιξη έρχεται ζεστό καλοκαιράκι.
Είναι καιρός να ξεφορτωθούμε λίγα περιττά κιλά και να βγούμε από την ανθυγιεινή μας καθημερινότητα.
Είναι καιρός να εξοικειωθούμε με την άνεση, την αντοχή, την ευλυγισία και την φινέτσα.
Όλα αυτά σημαίνουν πως είναι καιρός να κάνουμε κάτι για την υγεία και τη σιλουέτα μας.
θα δούμε λίγο τον πίνακα ιδανικού βάρους και θα μάθουμε πόσα κιλά παραπανίσια έχουμε,αλλά δεν θα μείνουμε στη διαπίστωση θα περάσουμε στη πρόταση για τη λύση του προβλήματος που χρονίζει ίσως και χειροτερεύει.









Είναι καιρός να διώξουμε ομαλά έως και 5 κιλά το μήνα αφιερώνοντας στην υγεία μας την προσπάθεια αυτή.

Η προσπάθεια μας θα επικεντρωθεί στην αντικατάσταση ενός γεύματος του βραδινού ή μεσημεριανού αναλόγως την ημέρα, με ένα ρόφημα γάλα ημιαποβουτυρωμένο-250γρ- με δυο κουταλιές [σούπας]πρωτεϊνούχο ρόφημα από φυτική πρωτεΐνη ευρωπαϊκής σόγιας.
Απλό δεν είναι;

Είναι κι εύκολο και οικονομικό αφού για ένα μήνα θα χρειαστεί ένα κουτί φόρμουλα 1.
Το κάθε γεύμα λόγω της πρωτεΐνης είναι χορταστικό- όπως η φασολάδα που ανήκει στην ίδια κατηγορία φυτικής πρωτεΐνης- επιπλέον το να προσθέσει κάνεις σε ένα ποτήρι δυο κουταλιές αφυδατωμένης σκόνης σόγιας και βοτάνων, να το χτυπήσει για να ανακατωθεί με το γάλα ή το χυμό και να το πιεί δεν είναι και τόσο δύσκολο μάλλον σαν γρήγορο γεύμα είναι.
Κοστίζει ένα ευρώ και κάτι λεπτά το κάθε γεύμα δηλαδή ούτε όσο μια πίτα με γύρο που θεωρείται φθηνό γεύμα [αν και πρόχειρο] ενώ το ρόφημα είναι τροφή εξισορροπημένη και πλήρης σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία αμινοξέα και λοιπές θρεπτικές ουσίες κι όμως μόνο με 200 θερμίδες.

Είναι σε διάφορες γεύσεις και το κουτί κοστίζει 44 ευρώ και φτάνει για ένα μήνα.
Το αποτέλεσμα του σε μένα εκπληκτικό:
αυτό το μήνα που το εφαρμόζω σε μένα είναι ήδη 4κιλά λιγότερο λίπος...και δίχως γυμναστική ούτε υπολογισμούς ούτε αλλαγή του υπόλοιπου προγράμματος μου.
δίνεις δηλαδή 44 ευρώ για να δώσεις τα 4 κιλά που θέλεις να ξεφορτωθείς.
Προσωπικά το βλέπω πολύ φθηνό τίμημα γιατί ούτε αναστατώθηκε η ζωή μου ούτε ένοιωσα καθόλου πείνα και τρεφόμουν με μια διαπιστωμένα εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή.






Αν τώρα το άλλο γεύμα μας βελτιωθεί απο άποψη ποιότητας δηλαδή να έχει πολύχρωμη σαλάτα και φρούτο και βέβαια λιγότερα κορεσμένα λάδια και ζωικά λίπη, αλάτι και ζάχαρη τότε θα έχουμε γοργή εξέλιξη.Να μην ξεχνάμε ότι οι φυτικές ίνες απορροφούν τα λίπη και τα έλαια βοηθώντας το έντερο να καθαρίζει και να λειτουργεί σωστά.

Ακόμη καλυτερα αν βάλουμε και λίγη κίνηση στη καθημερινότητα μας ίσως λίγο περπάτημα ,λίγο ποδήλατο ή λίγο τρέξιμο τότε όλη η πρωτείνη που πέρνουμε θα βοηθήσει να χτιστούν οι μύς που με τα χρόνια χαλαρώνουν και συρυκνώνονται.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ
Τρίτο όργωμα, στα αγραναπαυμένα για τα ανοιξιάτικα φυτά ψιλοχωμάτισμα.Κάνουμε τρίτη επιφανειακή λίπανση.Καταπολεμούμε τα ζιζανιοκτόνα.Σκαλίζουμε για δεύτερη και τελευταία φορά τα σκαλιστικά σιτάρια.Βοτανίζουμε καπάκι απο κοπριά ψιλή για να μεγαλώσουν γρήγορα τα φυντάνια.Τα ψεκάζουμε με γαλαζόπετρα για τον περονόσπορο για να προλάβουμε.Τα έντομα αρχίζουν να φαίνονται με κάμπιες σκουλήκια.Σκονίζουμε με αλντρίν.
Τρίτο όργωμα και για τα τριφύλλια.Το χώμα θα ψιλοχωματιστεί και θα σπαρεί ο ρώγος άμα βρεθεί στην ώρα του.Χρησιμοποιούμε σπόρο τριφυλλιού.Προβηγγίας χωρίς κουσκούτα.Σκεπάζομε το σπόρο με σβάρνα ελαφρά.Αρχές Μαρτίου αν δεν έχουν αδερφώσει τα κριθάρια τα περνούμε ένα σβάρνισμα στα πεταχτά.Στα βόρεια δύσκολα ακόμη κάνομε τις περισσότερες δουλειές.

ΔΕΝΤΡΟΚΟΜΙΑ
Οργωνουμε τους δεντρόκηπους.Εξακολουθούμε να φυτεύουμε μόνο ξυνόδεντρο.Αρχίζουμε την καταπολέμηση της ψώρας.Κάνουμε ασπρίσματα.Φυτέυουμε τους προβλαστημένους σπόρους στο σπορείο.Λιπαίνουμε τα ξυνόδεντρα μετον τύπο 6-8-8, 50κιλά ανα στρέμμα και γίνεται το πρώτο όργωμα στα δέντρα με προσοχή να μη πληγωθούν οι ρίζες.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ
Μπορούμε να λιπάνουμε με φωσφορική αμμωνία ώς 50κιλά κατα στρέμμα και αν έχουν φυτρώσει τα πρώτα φυλλαράκια, αμέσως ραντίζουμε με βορδιγάλειο πολτό ή οξυχλωριούχο χαλκό με
1 1/2-2% πρώτα κάνουμε θειάφισμακαι μετά 4 μέρες το ράντισμα.

ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ-ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ
Κατα το τέλος του μηνός στα νότια φυτευουμε ντομάτες μελιτζάνες πιπεριές με λίγη κοπριά στη ρίζα και σπέρνουμε στο σημείο λάχανο και κουνουπίδι.Ραντίζουμε με το φάρμακο Κάπταν τις πατάτες για τον περονόσπορο και συγκομίζουμε μαρούλιακαι κρεμμυδάκια.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Κάνουμε επιθεώρηση και παρακολουθούμε το γόνο.κάνουμε τους αναγκαίους χειρισμούς κατα το τέλος για να προλάβουμε να μή φύγουν τα πουλιά με το νέο σύστημα.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Το άφθονο γάλα, πρέπει να το προσέχουμε σε καθαριότητα και να το μεταφέρουμε στα γαλακτοκομεία την ίδια μέρα.Πάντοτε αποφεύγουμε την υγρασία στο μαντρί και εκμεταλλευόμαστε τη βοσκή.Κάνουμε την πρώτη επιλογή στους νεοσσούς .Μπολιάζουμε με ψέκασμα τους νεοσσούς απο τη νιουκάστελ και διφθερίτιδα.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Από το λεύκωμα μουσικοχορευτική παράδοση ημερολόγιο 2009 που μπορείτε να προμηθευθείτε από τον Σπύρο Σκλαβενίτη [Τασούλα] αναδημοσιεύουμε μερικές παλαιές φωτογραφίες από τις παλαιές αποκριές και τα αλλοτινά κούλουμα







ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ
Γίνεται αυτή την εποχή η λίπανση με νίτρο.Αρχίζουν τα δεύτερα οργώματα μέχρι 10-15 πόντων στα χωράφια που πρόκειται να σπείρουμε ανοιξιάτικα.
Δευτερώνουμε, όσα φυτέψουμε καπνά, μπαμπάκια, τριφύλλια, καλαμπόκια, φασόλια.Τα χωράφια πρέπει να είναι στο ρώγο τους.Κάνουμε το πρώτο σκάλισμα στα σκαλιστικά σιτάρια.Λίγο να γλυκάνει ο καιρός και χρησιμοποιούνται τα ζιζανιοκτόνα και καταστρέφονται όλα τα πλατύφυλλα.Εάν βρέξει επαναλαμβάνουμε.
Μπορούμε να σπείρουμε τριφύλλια κατα το τέλος ,αφού λιπάνουμε καλά το έδαφος.100κιλά 0-16 100κιλά0-0-48.
Στα βόρεια ο καιρός είναι ακατάστατος.Εάν τα χωράφια είναι στο ρώγο τους , τα οργωνουμε για τα ανοιξιάτικα.Σπέρνουμε ρεβύθια και φακές.

ΔΕΝΤΡΟΚΟΜΙΑ
Επαναλαμβάνουμε το ραντισμα με εξυγειαντικό πολτό Σελλ, κλαδεύουμε και καίμε τα κλαδιά για να καούν καιτα παράσιτα έντομα που ξεχειμώνιασαν σε αυτά.
Οργώνουμε το δεντρόκηπο.
Οι ελιές: αν μαζεύτηκαν αρχίζουμε το καθάρισμα και το κλάδεμα.Μη λησμονούμε αν βρέξει να διοχετεύουμε τα νερά της βροχής στον ελαιώνα.Εάν σπείραμε βίκο για χλωρή λίπανση, παρακολουθούμε την ανάπτυξη του.Θα παραχωθεί όταν ανθίσει ή τότε κάνομε το ίδιο παράχωμα και το όργωμα.

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ
Αν μπορούμε κάνουμε δεύτερο ψεκασμό με πολτό σελλ,θα καταστραφεί κάθε έντομο.Τα μάτια αρχίζουν να μπουμπουκιάζουν.Γίνεται το δεύτερο όργωμα,καταστρέφουμε τα σαμάρια κατα το τέλος.

ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ-ΑΝΘΟΚΟΜΙΑ
Εξακολουθούμε τη σπορά σπόρων αυξήσεως.Ετοιμάζουμε,κοπρίζουμε για την πατάτα και παρακολουθούμε τα σπορεία.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Ξεσκεπάζουμε τα μελίσσια στα νότια και άν ο καιρός είναι καλός και στα βόρεια.Σε πολύ καλό καιρό επιθεωρούμε την κυψέλη.Προσοχή στις σήψεις.Η βασίλισσα βρίσκεται σε οργασμό.Καθαρίζουμε τα μέρη όπου βρίσκονται οι κυψέλες απο τα αγριόχορτα.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Το χορτάρι μεγαλώνει .Αρχίζομε εντατικά τη βόσκηση.Το γάλα βρίσκεται άφθονο.Καθαρίζουμε τα μαντριά, τα διατηρούμε στεγνά.Συντηρούμε σε λάκους τι ς κοπριές.Ταίζουμε τα αιγοπρόβατα.Τοποθετούμε αυγά στις κλώσσεςκαι εξακολουθούμε να βγάζουμε πουλιά μετη μηχανή.Προσοχή στο αναθρεφτήριο.Χωρίζουμε κατα το τέλος τα αρσενικά απο τα θηλυκά.

7 ΠΕΘΕΡΕΣ ΝΑΙ ,ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΟΧΙ! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ

Η γνωστή τηλεοπτική σειρά του ΜΕΓΑ έφτασε και στη Λευκαδίτισσα πεθερά


Τα γυρίσματα στην Λευκάδα ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Την Τρίτη 17 Μαρτίου θα παιχτεί το πρώτο επεισόδιο της Λευκαδίτισσας πεθεράς.Όσοι πιστοί προσέλθετε...
Η Λευκάδα με αυτά και με τα άλλα [του ΣΚΑΙ τον προηγούμενο μήνα με το ταξιδιωτικό του] παίρνει σημαντική δημοσιότητα καλοδεχούμενη βεβαίως για να αναπτερωθεί λίγο και το ηθικό των επαγγελματιών, που ανησυχούν για τα όσα τρομολάγνα ακούμε κάθε μέρα και μας αποκαρδιώνουν από τα διάφορα κανάλια προερχόμενα, ακόμη και τα κρατικά.
Σκέτη πλύση εγκεφάλου μας κάνανε...οι δημοσιο-λόγοι!

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου