Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Η Μαρία Καρχιλάκη μεταφέρει τον παλμό των διεθνών ΜΜΕ-κόλαση!



Το εξωτερικό δελτίο του MEGA, οταν χρειάσθηκε απέδειξε οι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κι αυτό σε μια χώρα που διακρίνεται για την εσωστρέφεια, τον επαρχιωτισμό της και την αίσθηση οτι η Γη κινείται γύρω απο την πλατεία Κολωνακίου.
Η Μαρία Καρχιλάκη τις τελευταίες μέρες είναι "καταδικασμένη" να διαβάζει χιλιάδες λέξεις των διεθνών ΜΜΕ που περιγράφουν την κατάσταση στη χώρα μας. Δυστυχώς η εικόνα που η εισπράττει η έμπειρη δημοσιογράφος για τη χώρα μας, είναι εντελώς απαξιωτική.


Μόλις σήμερα οι γαλλικοί LesEchos, αναφέρονται απαξιωτικά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς σημειώνουν οτι είναι μόνο "λόγια, λόγια, λόγια..." και πως "δεν έχει πείσει πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να χειριστεί την κατάσταση."

Ολόκληρη η συνέντευξη της Μαρίας Καρχιλάκη στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"

-Mαρία, επειδή τις τελευταίες μέρες σερφάρεις για ώρες ολόκληρες στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, θα ήθελα να μου πεις αν οι ξένοι εκτιμούν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ενας αξιόπιστος συνομιλητής για τις πολιτικές ηγεσίες τους. Ποιων χωρών, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, τα ΜΜΕ είναι τα πιο «επιθετικά» και απαξιωτικά για την Ελλάδα και ποιοι είναι κάπως συγκαταβατικοί;

Θα το έθετα αλλιώς. Αυτό που αναγνωρίζουν οι ξένοι, για την ώρα τουλάχιστον, στην κυβέρνηση Παπανδρέου είναι καλές προθέσεις, ταυτοχρόνως, όμως, της καταλογίζουν ατολμία να πάρει επώδυνα μέτρα άμεσης απόδοσης. Την Ελλάδα θεωρούν αναξιόπιστη, η εικόνα που έχουν για μας παραπέμπει σε χώρα τριτοκοσμική με μεγάλα ενδογενή προβλήματα που τα ξέρουμε μεν τους γυρίζουμε, όμως, την πλάτη αρνούμενοι να τα αντιμετωπίσουμε. Πιο επιθετικός είναι ο βρετανικός τύπος, με τους Financial Times μακράν πιο απαξιωτικούς από οποιοδήποτε άλλο διεθνές μέσο ενημέρωσης. Ακολουθούν οι Γερμανοί και εσχάτως...δυνατά και οι Γάλλοι!

Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι θα καταφέρουμε να τη βγάλουμε καθαρή η θα χρεωκοπήσουμε;

Οι περισσότερες αναλύσεις επικεντρώνονται στο τι θα γίνει αν η Ελλάδα χρεωκοπήσει και συναγωνίζονται σε κινδυνολογικές προβλέψεις και μαύρα σενάρια. Σας υπενθυμίζω το πρωτοσέλιδο, προ ημερών, της γαλλικής Liberation με την Αφροδίτη της Μήλου να ζητά ελεημοσύνη(!!!!) υπό τον τίτλο «κι αν η Ελλάδα πτωχεύσει;» και το «καταστροφικό», όπως γράφει, σενάριο να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ στις 31 Μαρτίου του 2010 και να επιστρέψει στη δραχμή. Δεν θυμάμαι κάποιο δημοσίευμα που με σιγουριά να λέει ότι θα χρεωκοπήσουμε. Ακόμη και οι πικρόχολοι F.T. στην άλλο τόσο πικρόχολη στήλη τους LEX λένε σήμερα (16.12.09) πως ούτε η επόμενη Lehman Brothers είμαστε, ούτε οι κοινοτικοί θα μας αφήσουν να βουλιάξουμε.

Υπάρχει κίνδυνος να μας πετάξουν από τη ζώνη του Ευρώ;

Οι Financial Times, κατά κύριο λόγο, έχουν, κατά καιρούς, διακινήσει τέτοια σενάρια. Το ερώτημα, όμως, είναι, όπως εύστοχα θέτουν άλλες εφημερίδες, ποιος θα αποφασίσει να μας πετάξει από την ΟΝΕ; Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, ή η Ισπανία που βρίσκονται περίπου στην ίδια κατάσταση μ΄εμάς από πλευράς ελλειμμάτων; PIGS, από τα αρχικά μας (Portugal, Ireland, Greece, Spain) μας αποκαλούν και τους τέσσερις οι αγορές –γουρούνια, δηλαδή!!!

Ποιο ήταν το πιο απαξιωτικό δημοσίευμα που πήρε το μάτι σου; Ποιοι είναι οι πλέον δηλητηριώδεις αρθρογράφοι-αναλυτές;

Ενα πρόσφατο editorial των Financial Times με λέξεις πομπώδεις όπως «ύβρις» και «νέμεση» και άλλο τόσο πομπώδεις αναφορές σε κλασσική ελληνική τραγωδία με τους πρωταγωνιστές να παρακούουν τη θέληση των Θεών και να οδηγούνται τελικώς στην καταστροφή!!! «Η σύγχρονη ύβρις», έγραφαν οι F.T, «είναι το μαγείρεμα των βιβλίων σε μια προσπάθεια των Αθηνών να ξεγελάσουν τις αγορές και την ΕΕ». Ελεγαν, επίσης, πως κάποιοι αναθεματίζουν την ώρα που μας άφησαν να μπούμε στην ευρωζώνη. Εκείνη, δε, που μας περνά, κατά καιρούς, γενεές δεκατέσσερις είναι η στήλη LEX, που σας έλεγα πριν, των F.T!

Εχεις την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι οργανωμένη αυτή η «γενική κατακραυγή» από κάποια «κέντρα» η ότι απλά μπούχτισαν με τις αλχημείες μας;

Σίγουρα δίνουμε πάτημα με τα «καμώματά» μας στους κοινοτικούς. Από κει και πέρα, όμως, ειδικά για τους Βρετανούς, που, σας υπενθυμίζω, με τη θέλησή τους δεν είναι στην ΟΝΕ, νομίζω ότι είμαστε, ΤΟ θύμα για να χτυπήσουν και να αμφισβητήσουν αυτόν τον θεσμό που σιχαίνονται.

Σκάνδαλα, όπως αυτό της Siemens, πόσο μπορεί να προδιαθέτουν για το διεθνές σε βάρος μας κλίμα;

Φυσικά και προδιαθέτουν -ένα παραπάνω στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία όπου όλοι μας εμφανίζουν ως χώρα και ως κοινωνία να «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού».

Η αίσθηση που έχεις είναι ότι θεωρούν τον Παπανδρέου, πιο αξιόπιστο συνομιλητή από τον προηγούμενο πρωθυπουργό η το αντίθετο;

Το σίγουρο είναι ότι δεν χαρίζονται στον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα (16.12.09) για παράδειγμα, οι γαλλικοί LesEchos αναφέρονται απαξιωτικά στον πρωθυπουργό με σχόλια του τύπου «Λόγια...Λόγια...Λόγια...Αρχίζει να κουράζει ο έλληνας πρωθυπουργός καθώς υπόσχεται δίχως να δρα αποτελεσματικά. Δεν έχει αποδείξει ακόμη ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να χειριστεί αυτή τη κατάσταση, τα ημίμετρα που ανακοίνωσε δεν στέκονται στο ύψος όσων διακυβεύονται». Από την άλλη, πάλι, κάπου – κάπου φαίνεται του αναγνωρίζουν κάποιοι άλλοι τα «ζόρια», των εσωκομματικών συμπεριλαμβανομένων, που τραβάει, με πιο χαρακτηριστικό, την επομένη των εξαγγελιών του στο Ζάππειο, το άρθρο με την υπογραφή της ανταποκρίτριας των F.T. στην Αθήνα, Kerin Hope «ότι τίποτα στη μέχρι τώρα πολιτική του καριέρα δεν τον είχε προετοιμάσει για το δύσκολο έργο της υπεράσπισης της αξιοπιστίας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές και την ανάληψη σκληρών μεταρρυθμίσεων».

Παρότι στην γειτονική Ιταλία, έχουν οδηγηθεί στη φυλακή ακόμη και πρώην πρωθυπουργοί για διαφθορά και σχέσεις με τη Μαφία, γιατί εμείς εξακολουθούμε -για τα διεθνή ΜΜΕ κι όχι μόνο- να είμαστε το μαύρο πρόβατο;

Το είπαμε και πιο πριν. Διότι στην παρούσα φάση –βολεύει. Είμαστε, και ΦΤΑΙΜΕ γι αυτό, το ιδανικό θύμα.

Ποιων από τα διεθνή ΜΜΕ, θεωρείς πιο βαρύνουσα την άποψή τους για τη χώρα μας;

Δυστυχώς, των F.T. Μπορεί να είναι μια εφημερίδα του κατεστημένου, από την άλλη, όμως, θεωρείται η πλέον έγκυρη διεθνώς.

Εχουν γραφτεί στα διεθνή ΜΜΕ, προκλητικές ανακρίβειες για τη χώρα μας;

Δεν θα το έλεγα. Αυτή, νομίζω, που είναι προκλητική είναι η διάχυτη ειρωνία στα κείμενα συγκεκριμένων ΜΜΕ.

πηγή: Κουρδιστό πορτοκάλι

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις


www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου