Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Μια υπέροχη ιδέα...Τα έργα και τα νομοσχέδια να φέρουν το όνομα του δημιουργού τους


με αφορμή την ανάγνωση του παρακάτω άρθρου στο Λευκαδίτικο Λόγο που αφορά τον Καθηγητή που είχα κι εγώ στο Λύκειο αλλά και αντινομάρχη Σπύρο Ρεκατσίνα και το σχολιασμό του για την επιστολή του κυρίου Βεργίνη

Σπύρος Ρεκατσίνας, αντινομάρχης, στο Λευκαδίτικο Λόγο
«Ο κ. Βεργίνης δεν κατάφερε να τελειώσει ούτε τις λαϊκές πολυκατοικίες»

Ο αντινομάρχης, Σπύρος Ρεκατσίνας, είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και με πολύ λίγες δημόσιες παρεμβάσεις , όταν και μόνο θεωρεί ότι κάτι σημαντικό έχει να πει. Η επιστολή Βεργίνη και τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην βουλευτής ήταν η αφορμή για μια μικρή συζήτηση μαζί του.

* Πως σας φάνηκαν τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ξ. Βετγίνης στην δημόσια επιστολή του;

Μου έκανε εντύπωση η επιστολή του κ. Βεργίνη ο οποίος κρίνει ένα νέο βουλευτή ο οποίος καλά – καλά δεν είχε ακόμη κατατοπιστεί, αλλά και η αναφορά του στη νομαρχία για ένα θέμα που αφορά την κατασκευή των δικαστηρίων που μάλιστα έληξε μέσα σε λίγες ημέρες και μάλιστα με πολύ καλό τρόπο. Τη σύμφωνη, δηλαδή, γνώμη της ΘΕΜΙΣ κατασκευαστικής και των αρμοδίων.
Πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι που επικαλείται η Ν.Δ. και ο κ. Βεργίνης στην επιστολή του για τα 20 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εγώ γνωρίζω καλά αριθμητική, όπως και όλοι οι Λευκαδίτες, και θέλω να καταθέσω ότι από την μεταπολίτευση και μετά το 1974, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε αυτή τη χώρα 19 χρόνια και η Ν.Δ. 17,5 χρόνια. Ξεχνάμε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ, σε ότι αφορά το νομό μας;

Γιατί πιστεύετε ότι σε αυτή τη συγκυρία ο κ. Βεργίνης έβγαλε μια τέτοια επιστολή;

Ίσως προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να χωνέψει τους λόγους για τους οποίους ήρθε δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του αφού άλλα περίμενε. Αυτά τα οποία πάντως επικαλείται περί απογείωσης του νομού επί θητείας του μάλλον τα λέει διότι ο κ. Βεργίνης ζει σε άλλο τόπο και φαίνεται ζούσε και ζει εκτός Λευκάδος διότι εμείς που ζούμε στην Λευκάδα έχουμε άλλη γνώμη για την πραγματική απογείωση του νομού και το πότε ξεκίνησε και έγινε. Και με συγκεκριμένα έργα. Όλοι γνωρίζουμε το 1981 σε τι μαρασμό βρισκόταν η Λευκάδα. Με στοιχεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του οποίου ο κ. Βεργίνης ήταν στέλεχος, αποδεικνύεται ότι ήταν ο τελευταίος νομός στο κατά κεφαλήν εισόδημα. Μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα έργα υποδομής τα οποία έγιναν στο νομό, αλλά πραγματικά έργα υποδομής, η Λευκάδα έφυγε από τη μιζέρια. Ξεχνάμε ότι η Λευκάδα μέχρι το 1981 δεν είχε νερό; Ποιος έφερε το νερό από τον Λούρο; Βιολογικός καθαρισμός, πλωτή γέφυρα που άνοιξε τη δίοδο επικοινωνίας του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ύδρευση Μεγανησίου και άδειες φερυ-μπωτ για το νησί που άρχισε από τότε την ανάπτυξή και βγήκε από την απομόνωση. Ή μήπως να θυμηθούμε τα τρία λιμάνια στο Μεγανήσι; Νερό στα δύο μικρά νησιά Κάλαμο και Καστό που ήταν ξεχασμένα όχι μόνο πριν το 1981 αλλά και μετά το 2004 που αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες αλλά και τις προηγούμενες εκλογές; Ο Κάλαμος και ο Καστός ποιόν και τι ψήφισε; Πότε έγιναν τα τρία λιμάνια σε αυτά τα νησιά; Mήπως επί νομαρχίας Μαργέλη; Και βέβαια θα πρέπει να μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στη δυτική Ελλάδα και αυτό είναι η μαρίνα της Λευκάδας με νομάρχη Μαργέλη, αντινομάρχη το σημερινό νομάρχη, Κώστα Αραβανή και κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αυτά και άλλα πολλά είναι πραγματικά έργα υποδομής. Αυτά απογείωσαν την Λευκάδα και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εκατοντάδες μικρά έργα που και αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή του νομού, όπως τα σχολικά κτίρια που έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά ο λαός της Λευκάδας τα γνωρίζει, ψηφίζει και η απόδειξη ήταν οι τελευταίες εκλογές. Ο κόσμος γνωρίζει και έχει δώσει ονόματα στα έργα. Το τάδε έργο έγινε επί νομαρχίας Μαργέλη, το άλλο επί δημαρχίας του, το άλλο με βουλευτή τον αείμνηστο Κτενά, κλπ, Ρωτώ λοιπόν μετά από δέκα χρόνια για ποιο αναπτυξιακό έργο της Ν.Δ. θα κάνει αναφορά ο λαός της Λευκάδας; Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι ένα μεγάλο έργο ανέλαβε να κάνει στην Λευκάδα ο κ. Βεργίνης, τις λαϊκές πολυκατοικίες, και ακόμη δεν έχουν τελειώσει.

Βουλευτής Σπύρο Μαργέλης, τι σημαίνει;

Είναι πολύ θετικό για την Λευκάδα το ότι βγήκε βουλευτής ο Σπύρος Μαργέλης. Έχει όραμα και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του νομού. Ήδη είχαμε δύο φορές συνεργασία από τότε που βγήκε βουλευτής, ο νομάρχης και εμείς και θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα που ξέρουμε πολύ καλά πώς να τα υλοποιούμε. Αν παρακολουθήσατε την πρώτη του ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα διαπιστώνατε ότι ήταν από τους λίγους βουλευτές που έθεσαν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στην κυβέρνηση και το Σώμα, τα άμεσα έργα που πρέπει να γίνουν στην Λευκάδα ώστε να έχουμε ανάπτυξη στο νομό.
Β.Β.

31.10.2009


θεωρώ ότι οι λόγοι αυτοί του Δάσκαλου έχουν μεγάλη αξία γιατί μας λένε με δυό λόγια την άποψη του για την σύγχρονη Ιστορία του νησιού μας.

Βέβαια αυτή θέλει συμπλήρωμα γιατί είναι μονόπλευρη και ώς στέλεχος κομματικό μάλλον πέφτει στην παγίδα του άσπρου και του μαύρου.Δάσκαλε αγαπημένε υπάρχει και το γκρίζο, υπάρχει η σκάφη υπάρχουν και τα σύκα και πρέπει να τα λέμε όλα με το όνομα τους.

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη αξία απο όλα όσα είπε είναι θεωρώ τα εξής:

Ο κόσμος γνωρίζει και έχει δώσει ονόματα στα έργα. Το τάδε έργο έγινε επί νομαρχίας του τάδε...., το άλλο επί δημαρχίας του...., το άλλο με βουλευτή τον τάδε

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω:
Γιατί να μή γίνει και τυπικό το θέμα;
Έτσι ώστε κάθε έργο καλό ή κακό να φέρει και το όνομα πέρα από την υπογραφή του δημιουργού σε επίπεδο δημοτικό ,νομαρχιακό, περιφέρειας,βουλευτικό αλλά και στα νομοσχέδια το ίδιο όπως έχουν χαρακτηριστεί κάποια νομοσχέδια με το όνομα του υπουργού και του πρωθυπουργού να γίνει πάγια τακτική, ώστε να ξέρουμε ποιούς να ευγνωμονούμε και ποιούς να κατηγορούμε... για τα κακοφτιαγμένα έργα ή τα ελλειπή ώστε να προσέχουν που βάζουν τις υπογραφές τους άπαντες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ

Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ
Το ποίημα

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι

ΕΛΛΗΝΑΣ η ευτυχία του να είσαι και η δυστυχία του να μην είσαι
το κείμενο

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Άγγελος Σικελιανός ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Αγιος Νικήτας ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ανακοίνωση ανάλυση απόκριες κούλουμα Αποστόλης Μαυροκέφαλος απόψεις ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΡΠΦΕΛΔ αρχιτεκτονική Αστεία ασφάλεια ΆυλονΣχεδιασμός αυτοκίνητο ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ αυτοπροστασία Βαλαωρίτης ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΝΑΝΟΣ Βιβλίο ΒΙΟΛΙ ΒΛΥΧΟ βλυχό γενεολογία ΓΕΝΙ Γένι ΓΙΑΟΥΖΟΣ γλέντι γλυκά ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΟΛΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ Διασκέδαση διατήρηση ντόπιων σπόρων ΔΙΑΥΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ δικαιοσύνη δίκτυο ανταλλαγής σπόρων και αγαθών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ Εγκλήματα έθιμα ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ εκδόσεις ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ελληνικότητα εξυγείανση Εορταστική κουζίνα επικαιρότητα έργα ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ευζείν ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ζωγραφική ΖΩΓΡΑΦΟΣ θάλασσα ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ιατρικά θέματα πρόληψης ΙΣΤΟΡΙΑ ιστορία ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ιστοριούλες διδακτικές ΚΑΒΒΑΔΑΙΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΑ καθημερινές συνήθειες Καθημερινότητα ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ κάλαντα πρωτοχρονιάς καλλιτέχνες ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΩΧΩΡΙ καïκια κερδίζοντας κινηματογράφος ΚΙΟΥΡΤΟΙ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΛΕΑΡΕΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΑΛΑΜΟΥ κοινωνία Κόλπος Βλυχού ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΑ κουζίνα ΚΡΗΝΕΣ ΚΡΗΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΑΔΟΠΙΤΑ Λαϊκές εκφράσεις ΛΕΛΕΓΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 1800 ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Λευκαδίτικα μαχαίρια λευκαδίτικη κουζίνα λιμάνι Οδυσσέα Λιμάνι του Οδυσσέα ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ λογοτεχνία ΜΑΔΟΥΡΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μοντελισμός μουσείο ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΛ.ΚΥΡ. μουσική μουσική παράδοση μουσικοί ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ μπουράνο μύθοι αισώπου ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Νικόλαος Δ.Καββαδάς ΝΙΚΟΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ντοκυμαντέρ ΝΥΔΡΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ οικονομία Ομηρική Ιθάκη ορθή διατροφή Πάλη για τα αυτονόητα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ παράδοση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ πατριδογνωσία Πέλιτη περιβάλλον πίστη ΠΟΙΗΣΗ ποίηση πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πολιτική αυτοπροστασία ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ πολιτιστικά ΠΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ποτά πριάρι ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ πρόσωπα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΤΑΡΥ-ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ σκαρί ΣΚΙΑΔΑΣ ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ Σοφια Καλογεροπούλου ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΟΣ στατιστικά ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΥΒΟΤΑ σύγχρονη αρχιτεκτονική ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σύγχρονη ιστορία ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2009 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2010 ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΣΕΙΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΤΩΧΩΡΙ 2012 Η ΝΕΟΛΑΙΑ σύλλογος Βλυχου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΥΧΟΥ ΓΕΝΙΟΥ ΣΥΜΟΛ συνέντευξη ΣΥΝΘΕΤΗΣ συνταγές ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΧΙ Ταινίες τέκτονες-μασόνοι-ροταριανοί τηλεόραση ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ τοπία ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΛΗΑΡ τραγουδιστές υγεία ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΜΝΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ Φάνης Καββαδάς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ φωτογραφίες φωτογράφοι Χειροτεχνία ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΑΡΕΜΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

www.vlicho.blogspot.com

www.vlicho.blogspot.com

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ

Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΒΛΥΧΟΥ
κάντε κλίκ για χαρτη κόλπου